Relatii

#probleme cuplu #relatie #emotie #cuplu

7 lucruri pe care trebuie sa le faci la inceputul oricarei relatii

La inceputul oricarei relatii ai impresia totul este perfect si ca lucrurile vor merge asa pentru totdeauna. E bine sa iti pastrezi optimismul, insa trebuie sa si „lucrezi” intens pentru a asigura pe mai departe vibratia si emotia inceputului.

 

Un lucru este clar: relatiile puternice nu se nasc brusc, ci se construiesc. E nevoie de rabdare, de constientizare reciproca si de sentimente bine definite. Iata cateva dintre sfaturile pe care expertii in relatiile de cuplu le ofera partenerilor aflati la inceput de drum.

1. Discutati deschis orice

La inceputul fiecarei relatii este important sa dati cartile pe fata si sa vorbiti deschis despre viziunile pe care le aveti despre viata. Spre exemplu, daca nu iti doresti copii sau nu vrei sa te casatoresti vreodata ar fi bine sa ii spui partenerului/ei din start, fiindca e posibil sa aveti idealuri diferite si aceste lucruri sa reprezinte o piedica in bunul mers al relatiei. Cu cat sunt spuse mai devreme aceste lucruri cu atat mai bine.

2. Gandeste la rece

E important sa iti iei cateva momente de ragaz in care sa reflectezi asupra a ceea ce inseamna pentru tine relatia abia inceputa. Poti merge pana acolo la a scrie pe o bucata de hartie intrebari si raspunsuri. Spre exemplu, cum te face sa te te simti? Esti in largul tau? Te incurajeaza cel/cea de langa tine sa fii tu insuti?  Doar avand o oglinda a ceea ce reprezinta acest parteneriat vei stii daca si cum sa mergi mai departe.

3. Fii tu insuti

Ar putea fi tentant sa incerci o versiune mai buna a ta atunci cand cunosti pe cineva. Dar asta nu va merge multa vreme. Pentru ca vei obosi sa joci teatru ieftin si la un moment dat tot iti vei arata adevarata fata. Si e mai bine sa o faci de la inceput, pentru ca si cel de langa tine sa stie daca te accepta asa sau nu. Lucrurile s-ar putea inrautati ulterior.

4. Ciuleste urechile

"Asculta!" Iti vei da seama la un moment dat de importanta acestui sfat. In emotiile si entuziasmul primelor intalniri, multa lume pierde din vedere acest amanunt. Este important sa il asculti pe celalalt si sa inveti cat mai multe despre el. Mai mult, ciuleste urechile si prinde din zbor informatii esentiale. Spre exemplu, daca te-ai saturat de parteneri fara un job stabil, iar cel de acum iti spune ca se afla „in pauza dintre doua proiecte”, e cam clar ca nu are o linie clara in ceea ce priveste viitorul sau. Cu alte cuvinte, nu lasa romantismul sa iti intunece judecata.

Iata si alte lucruri pe care sa le ai in vedere la inceputul oricarei relatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii