Relatii

#The Joy of Love #Papa Francisc relatii #carte Papa Francisc #Papa Francisc

Papa Francisc, despre sex si relatii: „Insusi Dumnezeu a creat sexualitatea, acest dar extraordinar pe care l-a oferit creatiei lui”

Papa Francisc a scris o lucrare de 256 de pagini, „The Joy of Love” (n.r. – Bucuria de a iubi), in care ofera, printre altele, sfaturi in amor, tratand subiecte precum mariajul, sexul si viata de familie intr-o maniera mult mai directa decat ne-am astepta!

Papa Francisc spune ca atingerile ne vor ajuta sa renuntam la furie. In lucrarea sa, episcopul citeaza o declaratie pe care a facut-o in 2015: „Cum veti face sa fie pace? Prin a ingenunchia? Nu. Un gest mic va restabili armonia in familiile voastre. Doar o mica mangaiere, cuvintele nu sunt necesare”, a scris acesta.

Increderea este cheia fericirii, este de parere Papa Francisc, „Nu avem control asupra persoanei de langa noi, nu ii putem urmari fiecare pas cu atentie, de teama sa nu o pierdem din «stransoare». Iubirea inseamna incredere, inseamna libertate, nu posesivitate, nu o nevoie nestavilita de control si de dominare. Aceasta libertate da nastere independentei, care ofera deschidere asupra lumii din jur si experientelor noi, iar acestea nu pot decat sa imbogateasca relatiile”, a consemnat Papa Francisc.

Chiar si pentru perioadele tensionate dintr-o relatie, Papa are solutii: „Nu desconsidera niciodata ce-ti spune sau ce gandeste, chiar daca trebuie sa iti exprimi si tu punctul de vedere. Trebuie sa putem accepta si adevarul celelalte persoane, valoarea celor mai profunde temeri ale ei si ce incearca sa comunice, chiar si in mod agresiv”.
In ceea ce priveste sexul, episcopul de la Vatican afirma ca „insusi Dumnezeu a creat sexualitatea, acest dar extraordinar pe care l-a oferit creatiei lui”, subliniind faptul ca sexul trebuie sa le provoace placere ambilor parteneri. „Timpul petrecut in intimitate are rolul de a amplifica sentimentul de implinire a celuilalt”, a mai scris acesta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii