Dragoste

#relatie de cuplu #comunicare in cuplu #casnicie #sot

Modalitati de a-ti tine sotul aproape de tine

Daca simti ca exista o distantare intre tine si sotul tau, este momentul sa treci la actiune pentru a indrepta aceasta situatie neplacuta. Exista multe lucruri pe care le poti face pentru a te apropia de barbatul cu care iti impartasesti viata.

1 Apropie-te de familia sotului tau

Un studiu din Statele Unite, condus de dr. Terry Orbuch, arata ca barbatii sunt mai fericiti atunci cand sotiile lor au relatii bune cu familia din care acestia provin. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat sotia reuseste sa se inteleaga mai bine cu soacra ei.

2 Fii tu cea care face primul pas

Adesea, sotii se simt presati sa faca ei efortul de a mentine echilibrul in casnicie. Multi barbati si-ar dori sa-si vada partenera ca preia initiativa, in dormitor si in afara lui. Scapa de rutina zilnica programand o activitate inedita impreuna. Sexul in alta camera sau o plimbare intr-o zi in care nu obisnuiti sa iesiti il poate surprinde placut pe sotul tau.

3 Acorda-i atentie constanta sotului tau

Mai multe studii de psihologie a cuplului arata ca barbatii au nevoie sa primeasca in mod constant dovezi de afectiune si atentie din partea sotiilor lor. Atunci cand acest lucru nu se mai intampla, barbatii se simt nefericiti in casnicie. Trimite-i un email cu o declaratie simpla si de efect, pe care sa-l vada chiar in timpul programului sau de lucru. Strange-i mana cu putere, brusc, cand sunteti pe strada pentru a-i sugera cat de mult il doresti. Lasa-i mici cadouri in geanta pentru serviciu etc.

4 Schimba subiectele de conversatie cu sotul tau

Rezerva-ti cateva minute pe zi in care sa vorbesti cu sotul tau despre altceva decat subiectele uzuale: casa, copii, facturi, serviciu etc. Cand abordezi noi subiecte, mai placute, cum sunt prietenii sotului, preferintele lui intr-un anumit domeniu, gradul de apropiere dintre voi creste. Il poti intreba, de exemplu, care este lucrul de care este cel mai mandru din tot ceea ce a facut in ultimul an.

5 Fii o sotie diplomata

Multe femei isi doresc sa-i poata spuna sotului absolut orice. Chiar daca este foarte placut sa poti vorbi deschis, uneori ai mai mult de castigat daca esti o sotie diplomata. Lauda-ti sotul atunci cand ia o decizie buna si minimalizeaza importanta deciziilor proaste acolo unde este posibil. Atunci cand lucrurile nu merg bine, in loc sa-l invinuiesti, concentreaza-te asupra solutiilor. Nu-i spune niciodata sotului tau "Ti-am zis eu!" Fa in asa fel incat sotul tau sa simta ca se poate exprima liber, fara teama de a fi facut irational sau mai rau, de a fi jignit.

Nu-ti critica sotul in fata altor persoane deoarece demnitatea lui este un lucru foarte fragil. Ofera-i sprijinul tau atunci cand altcineva incearca sa-l traga in jos. Fii draguta si amabila cu el mai mult decat esti cu oamenii din jur.

6 Ofera-i sotului tau satisfactie in dormitor

Una dintre cele mai eficiente metode de a te apropia de sotul tau este sa descoperi care sunt nevoile sale sexuale.

7 Comunica non verbal cu sotul tau

Uneori, barbatilor le place pur si simplu sa fie cu femeia iubita, fara sa vorbeasca. Mergeti in parc impreuna sau la o piesa de teatru. Limiteaza discutiile care stii ca nu-i fac placere si nu-i da detalii daca nu le-a cerut. Barbatii apreciaza mult femeile care stiu sa taca.

Sursa foto: jenslovelessons.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii