Dragoste

#sotie #relatie de cuplu #comunicare in cuplu #casatorie #sotie fericita

Modalitati de a crea o legatura speciala cu sotia ta

Cand v-ati casatorit, erati amandoi in culmea fericirii. Odata cu trecerea timpului, insa, simti ca s-a creat o oarecare distanta intre tine si sotia ta. Daca vrei sa te apropii din nou de femeia cu care iti impartasesti viata, exista cateva modalitati simple si eficiente de a face acest lucru.

Creeaza o legatura speciala intre tine si sotie. Veti avea amandoi de castigat pe termen lung. Iata ce poti face in acest sens:

1 Respecta nevoile sotiei chiar si atunci cand sunt diferite de ale tale

Cand sotia ta are o zi dificila, se poate sa-si doreasca pur si simplu sa fie lasata in pace. O ora de relaxare in baie sau pe terasa poate fi cea mai buna terapie pentru ea. Daca atunci cand esti stresat iti place sa iesi la plimbare cu ea, atunci nevoile voastre sunt diferite, deoarece tu cauti compania ei, in timp ce sotia ta vrea sa fie singura. Nu o lua personal. Pe masura ce ajungi sa o cunosti, iti va fi mai usor sa accepti aceste diferente, iar relatia voastra va fi mai puternica.

2 Pastreaza un ton moderat si gesticuleaza cu prudenta

De cate ori te enervezi la serviciu, te controlezi deoarece stii ca asa este mai bine pentru tine. Acasa, cu totii tindem sa ne lasam coplesiti de emotii. Sotia ta, insa, ar putea fi profund afectata daca te vede surescitat. Nu gesticula energic cu mainile, nu ridica vocea, nu vorbi peste ea, nu-i oferi in mod insistent ajutorul sau sfatul tau daca ea nu ti l-a cerut. Pastreaza pe cat posibil un ton moderat si controleaza-ti limbajul nonverbal. Cu cat o femeie se simte mai confortabil si in siguranta langa sotul ei, cu atat conexiunea este mai puternica.

O alta posibilitate de a te apropia de sotie este sa-ti schimbi reactiile negative obisnuite. De exemplu, daca in mod normal te superi cand ea tot incearca sa te tina de mana la film, surprinde-o intinzand tu mana primul. Vei vedea ca o mica schimbare de comportament poate avea efecte miraculoase asupra relatiei voastre.

3
Planifica o intalnire cu sotia ta

Una dintre cele mai bune metode de a te apropia din nou de sotia ta este sa petreceti timpul impreuna intr-un mod placut. Fa in asa fel incat intr-o seara libera sau intr-un weekend sa mergeti impreuna intr-un loc special sau la un eveniment. Poate fi un nou restaurant care s-a deschis in orasul vostru, un concert sau orice altceva care este pe placul amandurora. Sotia ta iti va fi recunoscatoare ca vrei sa mergeti impreuna undeva.

4 Incurajeaza realizarea planurilor personale

Daca visezi de multa vreme sa inveti sa inoti foarte bine sau daca sotia ta isi doreste o schimbare de look, fa tot posibilul pentru ca fiecare dintre voi sa aiba suficient timp sa se ocupe de planul sau personal. Unul dintre secretele unei casnicii fericite este de a reusi sa-ti oferi suficient timp tie insuti. Daca vei avea timp sa te intalnesti cu prietenii tai de dinainte de casatorie sau sa construiesti o mini sala de sport intr-o camera a casei, vei fi mai satisfacut de viata ta de barbat casatorit. Odata cu aceste satisfactii, vei fi mai dispus sa-i faci mofturile sotiei si sa o rasfeti deoarece si tu vei fi in toane bune.

Sursa foto: lrowley.hubpages.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare