Dragoste

#cuplu #divort #relatie #motive divort #motive frecvent divort

Ti se poate intampla chiar tie! Topul celor mai frecvente motive pentru care se ajunge la divort

Potrivit unui nou studiu, realizat pe un esantion de cateva zeci de mii de oameni, exista o serie de motive principale pentru care se poate ajunge la divort. Aceste motive depistate de soaciologi si psihologi sunt de departe intuitive, insa se pare ca din ce in ce mai multe cupluri (la nivel mondial) ajung in pragul divortului din cauza lor.

Mai mult decat atat, aceste motive par sa fie de cele mai multe ori invocate de femei, studiul subliniand faptul ca femeile sunt cele care ajung sa ceara divortul in numar mare, in ultima vreme.

Iar acest lucru este dat de faptul ca din ce in ce mai multe femei ajung sa fie independente atat din punct de vedere financiar cat si al carierei, incat sa-si dea seama ca, efectiv, nu are sens sa mai continuie un mariaj doar din complezenta.

Aceasta evolutie a femeilor duce si la cele mai frecvente motive pentru care cuplurile ajung sa divorteze, rapoartele fiind cat se poate de graitoare.

1. Banii: Banii par sa fie principalul motiv pentru care se ajunge la divort. Fice ca barbatul intra in declin financiar si femeia are nevoie de siguranta, fie respectivul cuplu ajunge sa aiba foarte multi bani si atunci membrii isi pierd interesul unul in celalalt, banii sunt primul lucru care poate duce la divort.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii