Dragoste

#casnicie #salvare casnicie #casnicie stresanta #distrugere casnicie

O casnicie stresanta poate ucide. 5 tehnici de supravietuire

Studii recente demonstreaza faptul ca o relatie stresanta poate dauna grav sanatatii. Potrivit unei cercetari realizate de specialistii danezi, certurile si situatiile care provoaca ingrijorare in cuplu cresc de trei ori riscul de deces la varsta mijlocie! Vestea buna e ca orice problema are o solutie!

1. Vorbeste deschis

In momentele dificile, tendinta fiecaruia este de a se inchide in sine si de a acumula stari negative. Nu este o solutie inteleapta, pentru ca in felul acesta casnicia nu va supravietui. De aceea, trebuie sa iti impartasesti starile sufletesti cu partenerul. Spune-i si necazurile, nu doar bucuriile. Si, la randul tau, fa un efort sa ii asculti temerile. Numai asa veti deveni cei mai buni prieteni, sustin terapeutii de cuplu.

2. "Lucreaza" in echipa

Abordeaza toate provocarile financiare in echipa. Sunteti doi, nu doar unul, asadar nu trebuie ca unul singur sa ia in spatela sau toate grijile. Echilibrarea bugetului familiei necesita munca in echipa, mai ales atunci cand la mijloc mai sunt si copii. Vorbiti despre banii pe care ii castigati impreuna, despre datorii. Nu faceti achizitii majore fara a discuta cu partenerul.

3. Nu va invinovatiti reciproc

Jocul de a pasa vina de la unul la celalalt nu tine in dragoste, iar cu atat mai mult in casatorie este distructiv. Exista o tendinta naturala in vremuri grele sa dai vina pentru ghinionul vostru exact pe cel pe care il iubesti, dar in dragoste oamenii nu ar trebui sa se pedepseasca reciproc. De multe ori, nici unul, nici altul nu sunteti vinovati. Ganditi-va doar cum ati "contribuit" la problema si ce puteti face diferit in viitor.

4. Mentine aprinsa flacara dragostei

Gasiti timp si pentru distractie. Acest lucru va poate ajuta sa depasiti provocarile de zi cu zi amintindu-va de ce v-ati indragostit unul de celalalt. Atingeti-va de cel putin 10 ori pe zi. Fie ca e vorba despre o mangaiere, un sarut, o imbratisare, toate aceste gesturi sunt menite sa tina vie pasiunea dintre voi. Trimite-i in timpul zilei un SMS cu subinteles si preludiul unei seri grozave este ca si inceput.

5. Respectati-va libertatea

Una dintre regulile unei casatorii de succes este respectul propriei intimitati. Nu fiti mereu ca si lipiti unul de celalalt, iesiti din cand in cand si separat in oras cu prietenii si veti avea un motiv si mai bun de comunicare, povestindu-va reciproc noi si noi lucruri.

Sursa foto: cabrerainsights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare