Dragoste

#cuplu #partener #inselat #reactie #relatie de cuplu

Ce sa NU faci daca banuiesti ca partenerul tau te insala

Un scenariu sumbru, de care orice femeie se teme, este infidelitatea partenerului de cuplu. Din pacate, aceste momente fac parte din viata si trebuie sa stii cum sa le gestionezi in cel mai bun mod cu putinta. Cand banuiesti ca barbatul pe care il iubesti te insala, evita sa comiti cateva greseli care pot complica si mai mult lucrurile.

Impactul emotional negativ al suspiciunii ca jumatatea ta iti este infidela te poate determina sa cazi prada impulsivitatii si comportamentelor nepotrivite. Inainte sa dai curs primelor impulsuri, aminteste-ti de lucrurile pe care nu trebuie sa le faci in aceste circumstante, spre binele tau si al relatiei tale.

Nu reactiona doar pe fondul suspiciunilor

Orice om este nevinovat, pana la proba contrarie. Tine-ti emotiile in frau si evita sa-ti confrunti partenerul cu acuze inca neargumentate, chiar daca ai cateva suspiciuni care il pun intr-o lumina nefavorabila. Incearca sa afli discret daca banuielile tale au un fundament, vei avea mai multe sanse sa scoti adevarul la iveala daca el nu stie ce pui la cale.

O reactie impulsiva, in care il acuzi direct doar pentru ca "asa crezi", nu iti va aduce rezultatul pe care il astepti. Te va acuza ca esti irationala, va nega totul si va incerca sa se victimizeze.

Nu cauta dovezi in locurile nepotrivite

Multe femei care isi suspecteaza partenerul de infidelitate incep sa caute in telefonul acestuia numere necunoscute sau sa spioneze interactiunile acestuia cu alte femei pe site-urile de socializare.

Acestea sunt doua exemple de zone gresite in care sa cauti dovezi: daca iti este necredincios, telefonul, emailul si profilul de Facebook sunt primele locuri in care isi sterge urmele. Iar o criza de isterie din cauza unui apel cu apelant misterios nu iti va rezolva problema cu siguranta!

Nu ii interoga cunostintele

Prietenul lui cel mai bun nu il va da vileag, doar pentru ca il intrebi daca partenerul tau este infidel. Sa ii chestionezi colegii de munca despre modul in care isi petrece pauza de masa jumatatea ta este o alta imprudenta, deoarece ii vei leza reputatia in mediul profesional. Aminteste-ti sa iti speli rufele in familie si sa mentii discretia, aceasta atitudine te va scuti de multe complicatii ulterior.

Nu i te supune

Din teama de a nu ramane singure, multe femei sunt dispuse sa faca orice pentru a-si tine partenerul langa ele, chiar si atunci cand stiu sigur ca sunt inselate. Fie ca ai o pura suspiciune, fie ca l-ai prins deja asupra faptului, nu te lasa dominata si folosita. Arata-i ca universul tau nu se invarte in jurul lui si ca va trebui sa faca eforturi pentru a te recuceri (in cazul in care vrei sa il ierti). Doar cu o atitudine demna si oferindu-i libertatea de alegere iti mai poti pastra demnitatea si mai poti da o sansa relatiei voastre in viitor!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare