Relatii

#baieti rai #atractie #relatii

De ce femeile vor fi mereu atrase de "baietii rai"? Stiinta a gasit explicatia!

 

Scenariu cunoscut: o femeie are de ales intre doi potentiali parteneri - unul e "baiatul bun", pe care mama ei l-ar adora ca ginere, celalalt e "baiatul rau", care are toate datele necesare pentru a-i da batai de cap in relatie. Pe cine alege? Pe baiatul rau, evident! De ce? Haideti sa aflam impreuna

De ce sunt femeile atrase de "baietii rai”" E o intrebare care sta pe buzele tuturor indiferent de vremuri si la care chiar si femeilor le e greu sa raspunda. De ce alearga o femeie spre un tipi cu care mama ei i-ar interzice sa iasa vreodata, daca ar putea decide in locul ei? De ce se implica intr-o relatie cu un barbat care are potential de a o face sa sufere? De ce o face chiar daca stie de dezavantaje implica o astfel de alegere? Ei bine, natura e mai puternica atunci cand o femeie intalneste un potential partener cu o personalitate problematica. Studiile au reusit sa gaseasca explicatia pentru faptul ca fetele bune aleg "baietii rai".

Femeile adora increderea de sine la un barbat

Acesti baieti rai nu ar fi la fel de atragatori daca nivelul lor de incredere de sine ar fi scazut. Iar ei o au din plin, poate chiar in exces, lucru vizibil in special daca le observi prietenii, masina pe care o conduc, mancarea pe care aleg sa o consume si multe altele.

Ovulatia le impinge pe fete spre baietii problematici

Femeile se indragostesc de "baietii rai" pentru ca este in natura lor. Stiinta spune ca atunci cand femeia este la ovulatie, hormonii ei influenteaza creierul in a lua decizia in privinta unui posibil tata ideal pentru viitorii ei copii. Asa ca in perioada ovulatiei, fetele sunt atrase de baietii aratosi, carismatici si rebeli.

Personalitatea de tip "baiat rau" este mai atragatoare

"Baietii rai" dau impresia ca pur si simplu nu le pasa de nimic. Pentru ei nu exista manuale sau reguli, ceea ce ii face sa para curajosi si pregatiti sa traiasca viata la limita, dar si capabili sa gaseasca solutii pentru orice imprejurare. Adora sa aiba mereu controlul si pun pasiune in crezurile proprii si, totusi, stiu care este maniera corecta de a te purta cu o femeie si de a o face sa se simta foarte bine.

Spiritul de aventura si umorul functioneaza ca un magnet

O femeie cauta la un barbat semnele care sa-i arate ca se poate simti in siguranta langa el. Un aventurier care adora riscul, un tip care stie sa se distreze fara sa se teama ii va dea acea senzatie si o va cuceri pe loc. Un barbat care nu duce o viata "salbatica" va fi mai greu luat in vizor de o femeie, oricat de "asezata" ar fi ea.

Atitudinea de "baiat rau" inspira siguranta

Femeile aleg "baietii rai" in detrimentul celorlalti deoarece isi doresc langa ele o figura masculina care sa le protejeze. Chiar si o femeie aparent sigura pe ea se simte vulnerabila si simte nevoia de protectie, mai ales cand vine vorba de criminalitate, in general. O femeie va cauta mereu un barbat care ii poate purta de grija, care inspira putere fizica si psihica si care o va face sa se simta in siguranta.

Femeile aleg barbatii atragatori in locul celor de treaba

In general "baietii rai" sunt niste cuceritori si tocmai de aceea sunt foarte atenti si la aspectul fizic. In cadrul unui studiu, femeile participante au primit profilele a doi barbati si au fost rugate sa aleaga unul. Majoritatea femeilor au ales profilul cu cele mai bune atribute fizice, in timp ce "baiatul de treaba" dar nu tocmai aratos nu prea a avut succes. Multumita acestei cercetari, acum stim ca, desi femeile spun ca isi doresc o relatie serioasa si de durata cu un "baiat bun", vor fi mereu atrase de "baietii rai".

Fetele bune au nevoie de cineva care sa le ajute sa descatuseze "fata rea"

Potrivit psihologului Robyn McKay, toate femeile au o latura launtrica rebela si tocmai de aceea sunt atrase cu usurinta de barbatii care o pot scoate la lumina.

De regula, aceasta trasatura este reprimata inca din copilarie, cand fetele sunt invatata ca trebuie sa fie cuminti, ascultatoare, delicate, manierate, pentru ca mai tarziu sa fie femei respectate si de succes. O relatie cu un "baiat rau" este pentru ele sansa de a copilari si altfel decat au facut-o si de a descatusa pornirile rebele pe care nu au avut ocazia sa le experimenteze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii