Dezvoltare personala

#cariera femei #dezvoltare personala #succes profesional #femeie de succes #femeie de afaceri

Cum sa devii o femeie de succes

Succesul in viata profesionala si personala este rareori bazat pe noroc si de multe ori pe disciplina. Afla opt obiceiuri impartasite de cele mai multe femei de succes.

Femeile intampina uneori mai multe obstacole ca barbatii astfel ca sunt nevoite sa munceasca chiar mai mult pentru aceeasi recunoastere. Succesul nu este garantat dar poate fi mai aproape cu cateva obiceiuri de succes.
 

Imbunatatirea increderii in sine


Increderea in sine este o trasatura pe care o au in comun cele mai multe femei de succes, dar nu este intotdeauna un atribut natural. Perseverenta si increderea in sine sunt interdependente, iar succesul nu poate exista fara perseverenta. Bazeaza-te pe intuitie si foloseste-o, fiecare victorie iti va aduce un plus de incredere in sine.
 

Mentinerea unei garderobe profesionale


Decolteul adanc este potrivit in situatiile sociale, dar niciodata la locul de munca . Femeile de succes nu se folosesc de propriul corp pentru a atrage atentia sefilor sau subordonatilor. Un taior bine croit si o pereche de pantofi cu toc mediu sunt hainele care te ajuta sa dai cea mai buna impresie in mediul profesional.


Controlul emotiilor


Inca din copilarie fetitele sunt incurajate sa-si exprime toate sentimentele, in timp ce baietilor li se spune sa ascunda momentele de slabiciune. Femeile de succes isi tine emotiile sub control si se bazeaza pe ratiune pentru a lua deciziile corecte.
 

Ordine si structura


In viata profesionala, dar si in cea personala, ordinea si structura sunt elemente care aduc succesul mai aproape. Pentru a avea succes, invata sa nu intarzii niciodata si sa-ti creezi un program care iti ofera cea mai buna productivitate . Nu uita de listele de prioritati, care te pot ajuta sa-ti oganizezi timpul cel mai bine.
 

Imbunatatirea abilitatilor de comunicare


Comunicarea, fie ca este doar cu cei apropiati, cu subalternii, sau cu o mare parte din colegii de breasla la o conferinta, este esentiala. Invata sa te faci inteleasa cat mai usor si acorda atentie si comunicarii scrise. O greseala de scriere intr-un email nu este sfarsitul lumii , dar poate fi interpretata ca o lipsa de atentie la detalii.
 

Separarea vietii profesionale de cea personala


Cand petreci foarte mult timp la locul de munca, poti lega prietenii cu colegii, insa multe femei uita de limitele profesionala ale unei astfel de relatii. Nu discuta amanunte personale din viata ta cu colegii si nu te implica in aventuri amoroase la locul de munca, aceste lucruri pot deveni amenintari la adresa succesului tau.
 

Integrarea intr-o comunitate


Un mentor sau o comunitate de femei de succes sunt adesea elementele cheie care te pot ajuta sa faci inca un pas inainte. Munca de voluntariat pentru o femeie pe care o admiri poate fi o experienta educationala valoroasa sau poate chiar crea o relatie importanta in mediul profesional.
 

Conectarea la informatiile relevante


Cu ajutorul internetului, poti avea acces la toate informatiile relevante despre domeniul in care lucrezi. Daca le cauti si le folosesti, acesta poate fi un avantaj care te deosebeste de concurenta si iti asigura succesul. In mediul online poti pastra legatura mai usor cu alti oameni de succes din domeniul in care lucrezi si poti beneficia de avantaje pe care cei mai putin informati nu le au.


Sursa foto: Byssa.fi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii