Dezvoltare personala

#combaterea stresului #controlul furiei #relaxare #stres

Strategii pentru lupta cu stresul

Reactia ta in situatiile de stres depinde de cat de mult simti ca detii controlul. Incearca sase strategii pentru lupta cu stresul si recapata controlul in viata ta.

Nu mai lasa stresul sa preia controlul si afla ce lucruri de pot ajuta sa-ti mentii calmul, indiferent de situatia care iti creaza stres.
 

Presopunctura


Cei care au incercat acupunctura ii lauda efectele relaxante. Din pacate insa nu te poti opri oricand in timpul zilei tale ocupate pentru o sedinta relaxanta de acupunctura. Presopunctura foloseste insa aceleasi principii, fara ace. Stimularea acupunctelor prin presiune te poate relaxa in multe situatii.

Cea mai simpla modalitate de a te linisti si de a scadea nivelul de stres este un masaj simplu mainilor, mai precis al zonei moi dintre degetul mare si aratator. Bilele chinezesti de relaxare functioneaza pe acelasi principiu, dar probabil ca nu ai loc in poseta pentru ele. Maseaza usor zona la fiecare mana timp de 30 de secunde si stresul va ceda.
 

Ceai negru


Un studiu realizat la University College din Londra a demonstrat ca ceaiul negru are un efect puternic asupra stresului. 75 de voluntari au baut o ceasca de ceai negru inainte sa execute doua actiuni considerate stresante. Nivelul de cortizol, hormonul stresului, a scazut mult mai repede pentru cei care au baut ceai negru. Masurat in sange, nivelul de cortizol a scazut cu 47% dupa incheierea sarcinilor stresante, fata de doar 27% in cazul celor care nu ai baut ceai inainte.
 

Pauza de ras


Rasul te ajuta sa depasesti stresul, insa un studiu realizat de Univesitatea Loma Linda din California a demonstrat ca si anticiparea momentului are un efect important. Fa o pauza pentru distractie atunci cand esti stresat si cauta videoclipuri amuzante, care sa te binedispuna. Nivelul hormonilor de stres din sange va scadea semnificativ din momentul in care incepi sa te gandesti la lucruri amuzante si sa anticipezi momentul in care deschizi un clip amuzant.
 

Desert relaxant


Caloriile nu sunt negociabile in cele mai multe delicii culinare care iti fac placere si te ajuta sa lupti cu stresul. Cel mai puternic efect antistres il are insa un desert care nu te va ingrasa. Flavonoizii din cacao relaxeaza vasele de sange, ducand la scaderea presiunii arteriale. Ciocolata amaruie, cu cel putin 70% cacao este cea mai eficienta si este si tipul de ciocolata care te ingrasa cel mai putin.
 

Grasime de peste


Universitatea din Pittsburgh (S.U.A.) a publicat un studiu care demonstreaza ca acizii grasi Omega-3 sunt arme puternice in lupta cu stresul. Cu cat nivelul de EPA si DHA este mai mare in sange, cu atat esti mai putin impulsiv si mai relaxat, sustin cercetatorii. Daca nu poti manca oricand peste bogat in acizi Omega-3 (somon, hering, sardine), poti lua suplimente alimentare care sa contina uleiuri de peste EPA si DHA.


Sursa foto: Dietaland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului