In ultimii 30 de ani, rata femeilor casatorite infidele a crescut cu 40%, in timp ce rata in randul barbatilor a ramas aceeasi, potrivit psihanalistei Esther Perel, relateaza CNN.

Pentru a scrie cartea „Statutul unei relatii: Regandirea infidelitatii”, Esther Perel a analizat motivul si impactul acestor infidelitati.

Totul a inceput atunci cand una dintre prietenele casatorite ale scriitoarei i-a marturisit ca a avut doua aventuri in decursul a cinci ani. La scurt timp o alta prietena casatorita i-a povestit ca „este 100% fidela sotului sau, mai putin o data pe luna, cand iese in oras cu colegii de munca”.

„Ceea ce m-a surprins, nu este faptul ca ele erau infidele, ci ca aproape toate descriau intr-un mod nonsalant aventurile extramaritale. Era deceptie, dar nu prea erau urme de rusine.”

„Deseori, femeile isi iubeau sotii dar simteau ca nevoile lor fundamentale (sexuale, emotionale, psihologice) nu erau satisfacute in mariaj. Unele chiar se intrebau daca sotii lor stiu de infidelitati si aleg sa le ignore”.

Generatiile mai vechi ar fi ales divortul in aceste situatii, dar acum tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse sa abandoneze mariajul si familiile pe care le-au construit in ani de zile.Pentru aceste femei, infidelitate nu este o modalitate de strica o canicie, ci o modalitate de a ramane in ea.

Sursa foto: worldtruth.tv
 

 


 

  •   2017-10-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii