Prieteni

#conversatie #conversatie politicoasa #initiere conversatie

Cum initiezi o conversatie cu cineva de care iti place

Daca te-ai hotarat sa faci primul pas in flirtul cu cineva de care iti place, modul in care initiezi conversatia initiala este foarte important. Curajul a lua initiativa in aceasta situatie trebuie sa fie substantial, insa si rezultatele ulterioare ar putea sa te recompenseze din plin.

Putina pregatire prealabila te poate ajuta sa initiezi prima conversatie cu brio. Pune in practica urmatoarele exercitii utile si asaza prima caramida a relatiei cu cineva de care iti place cat mai curand posibil.

1 Lista subiectelor de discutie

Gandeste-te la diferite subiecte pe care le-ai putea aborda inainte sa initiezi conversatia. Poti face chiar o lista cu toate ideile care iti trec prin minte, marcandu-le pe primele 5 cele mai interesante. Pe aceste teme te vei concentra atunci cand deschizi linia de comunicare, avand mereu o alta directie in care sa indrepti discutia in cazul unor blocaje stanjenitoare.

Este de preferat sa alegi variante usor de abordat, precum intrebari despre o pasiune de-a ta, un proiect pentru studii sau serviciu etc. Abordarile iesite din comun sunt prea riscante in aceasta situatie.

2 Primele repetitii

Exerseaza de mai multe ori replica de inceput si gaseste versiunile optime pentru a lega subiectul cu care incepi de celelalte teme "de rezerva". De pilda, daca vorbim de o persoana cu care imparti locul de munca, poti sa intrebi "Cum merge treaba cu proiectul important la care lucrezi?". Sansele ca raspunsul sa mearga catre activitatile amanate din timpul serii din pricina sarcinii profesionale sunt extrem de mari, astfel ca poti conduce discutia catre zone tot mai personale.

Cheia este sa iti arati interesul pentru persoana in cauza fara sa fie prea evident acest lucru. Tensiunea si emotiile sunt usor de sesizat si produc reactii negative in ochii celuilalt, de aceea primele repetitii prealabile iti pot fi de mare ajutor.

3 Increderea si optimismul

Atunci cand, in sfarsit, iti faci curaj sa abordezi conversatia, este important ca din atitudinea ta sa reiasa increderea si optimismul. Aceste doua mesaje psihologice sunt extrem de atragatoare in ochii sexului opus, astfel ca nici nu mai conteaza foarte mult ceea ce spui, in raport cu modul in care o faci.

Zambeste si ai grija ca vocea ta sa aiba un timbru potrivit. Un "buna" ragusit nu va initia atmosfera de relationare pe care o urmaresti. Incearca sa emani naturalete, iar lucrurile vor functiona perfect de la sine.

4 Interesul

Pune multe intrebari persoanei pe care o placi, astfel incat sa fie evident interesul pe care il ai pentru aceasta. Ofera si tu, la randul tau, detalii personale despre viata ta si preferintele tale, toate intr-o masura ponderata.

Dupa ce intrebi "Ce ai facut aseara, ai reusit sa te odihnesti?", asteapta raspunsul si echilibreaza discutia cu cateva detalii despre modul in care ti-ai petrecut si tu seara. Informatia este obtinuta si daruita inapoi in cadrul unei conversatii reusite.

5 Incheierea

Asigura-te ca la sfarsitul discutiei, persoana pe care o placi va ramane cu un sentiment de incredere, flatare si apreciere. Lanseaza cate un compliment subtil si incheie discutia cu "mi-a facut placere sa vorbim" sau "sper sa ne auzim curand", astfel incat sa inteleaga ca iti doresti sa va cunoasteti mai bine.

In fine, cel mai important sfat in initierea unei conversatii cu cineva care te atrage este sa iti oferi si tie ocazia sa te lamuresti daca admiratia ta este sau nu justificata. In acest mod te vei relaxa mai usor, pentru a evita gafele cu succes.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii