Dragoste

# viata amoroasa #viata de cuplu #pretentii exagerate #gasire partener #pretentii partener

Viata amoroasa dezastruoasa? Renunta la pretentiile exagerate pe care le ai!

Cu cat mergem la mai multe intalniri, cu cat avem mai multe relatii serioase sau mai putin serioase, cu atat devenim mai pretentiosi in alegerea partenerului, iar, dupa o anumita varsta, pretentiile exagerate pe care le avem si la care nu renuntam ne pot face viata amoaroasa dezastruoasa.

A iesi in oras cu potentiali noi parteneri ne ofera oportunitatea de a descoperi cum este celalalta persoana, de a simti pulsul mai multor tipologii de potential parteneri, de a descoperi daca ne simtim sau nu in largul nostru cu celalalt, daca simtim atractie fizica sau nu. Insa, odata ce trecem prin mai multe intalniri, prin mai multe relatii de cuplu, devenim tot mai constienti de ceea ce ne place si ce nu ne place, de ceea ce acceptam si ceea ce nu, iar intr-un final acumulam mai multe "NU-uri" decat "DA-uri". Practic, odata cu trecerea timpul ne cresc pretentiile, tinem cu dintii de ele si excludem din start potentiali parteneri din motive, uneori, chiar nesemnificative in realitate.

Dupa ce depasim varsta de 20-23 de ani, pe masura ce dobandim experienta in dragoste, devin tot mai clare calitatile pe care le consideram atragatoare la un potential partener, dar, totodata, cresc ca numar acele aspecte pe care nu le putem trece cu vederea si din cauza carora respingem de la bun inceput pe cineva care se arata interesat amoros de noi. Femeile sunt cele mai predispuse la a dezvolta pretentii exagerate pe parcurs ce se maturizeaza. Pentru a evita o viata amoroasa dezastruoasa, pentru a nu suferi de singuratate, este recomandat ca pretentiile sa fie realiste, nu exagerate!

Iata ce pasi trebuie sa parcurgi pentru a descoperi daca ai pretentii absurde care-ti saboteaza viata amoroasa si cum sa scapi de ele!

Fa o lista cu top 3 criterii PRO

Fiecare femeie prefera altceva, insa, in mare, exista similitudini. Pentru a-ti tempera pretentiile, fa o lista cu toate calitatile si caracteristicile care te atrag la un barbat. Incearca, totusi, sa nu faci o lista kilometrica. Dupa ce ai adunat toate caracteristicile si calitatile barbatului perfect in viziunea ta, alege-le pe principalele trei si prioritizeaza-le.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii