Dragoste

#cuplu # barbati scunzi #inaltime cuplu #durabilitate casatorie #barbati inalti

Legatura dintre inaltime si fericirea in cuplu. Iata care barbati vor divorta mai repede

Ce legatura are inaltimea cu fericirea unui om? Ei, bine, cercetatorii americani au identificat o conexiune intre inaltimea barbatilor si succesul pe care acestia il au in relatia de cuplu, mai exact se poate spune daca vor divorta sau nu.

Sociologii de la New York University au colectat informatii de la nu mai putin de 4.500 de familii, clasificand inaltimea barbatilor, scrie huffingtonpost.com. Acestia au fost impartiti pe categorii: inalti, scunzi si cu inaltime medie.

Pentru cercetare, specialistii americani au luat in calcul venitul si educatia subiectilor, precum si diferenta de inaltime dintre ei si sotii. Astfel, daca in 1968, 92,7% dintre barbati erau mai inalti decat sotiile lor, in 2009, procentul a scazut: doar 92,2% erau mai inalti. Studiind toate datele, cercetatorii au gasit diferente majore in modelele de relatii care predomina in cazul barbatilor scuzi, inalti si cu inaltime medie.

Barbatii scunzi au parte de casatorii scurte

Concluziile s-au dovedit de-a dreptul interesante. Astfel, barbatii scunzi, spre exemplu, a reiesit ca se casatoresc mai tarziu decat cei inalti, dar au si 32% mai multe sanse sa divorteze! De asemenea, studiul arata ca barbatii mai mici de inaltime sunt mai predispusi sa se casatoreasca cu femei mai tinere si fara prea multa carte. Pe durata mariajului, acest tip de barbati, arata studiul, se implica mai putin in treburile casnice, preferand sa munceasca si sa castige mai multi bani decat partenerele lor.

Care sa fie motivul acestei atitudini? Cercetatorii spun ca inaltimea are legatura cu masculinitatea, iar barbatii scunzi cauta sa foloseasca alte aspecte ale relatiei pentru a demonstra ca sunt la fel de masculini precum barbatii inalti.

Barbatii inalti se insoara devreme

Studiul a mai demonstrat si faptul ca barbatii inalti au tendinta de a se casatori mai devreme decat cei scunzi, dar sunt la fel de predispusi la a divorta ca si ei.

Barbatii inalti, in schimb, nu au casnicii la fel de stabile, dar spre deosebire de cei mai mici de inaltime se casatoresc, de regula, cu femei apropiate ca varsta si foarte educate.

"Casatoria si divortul au implicatii socio-economice si efectele observate pe parcursul acestui studiu sugereaza ca inaltimea barbatilor ar putea sa afecteze indirect statutul lor economic si mobilitatea lor socio-economica prin intermediul acestor procese demografice", au conchis cercetatorii.

Sursa foto: sciencedaily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului