Dragoste

#mentinere pasiune #pasiune cuplu #pasiune

Cum sa mentineti vie pasiunea in cuplu in ciuda trecerii anilor

Se spune ca pasiunea in cuplu scade dupa primii doi ani de relatie. Primele cuvinte, primele momente ale relatiei, primii fiori sunt magici si este foarte usor de mentinut pasiunea in relatie. Ce se intampla cand deja va cunoasteti foarte bine persoana iubita? Cand nu mai exista surprize se sfarseste pasiunea?

Importanta comunicarii

Lipsa dialogului este cauza principala a uzurii intr-o relatie. Nu va alarmati! Totul are o solutie! in cele ce urmeaza va vom da cateva sfaturi, pentru ca relatia voastra sa se imbunatateasca si sa va puteti bucura de zilele de altadata.

Vorbiti despre ceea ce va place sau despre lucrurile utile pentru mentinerea unei bune relatii, nu doar despre viata profesionala. Vorbiti despre viata voastra de cuplu. Acest lucru va va ajuta la convietuirea in doi, una dintre cele mai dificile parti ale casatoriei.

Experimentati

Noile experiente reprezinta cheia! Desfasurati activitati care sa scoata relatia din rutina zilnica. Veniti cu initiative si idei noi in cuplu, cu situatii amuzante, acordandu-va timp. Calatoriti, de exemplu! Faceti plimbari lungi, purtati conversatii lungi, vizitati diverse obiective, luati o cina romantica la un restaurant pe malul marii pentru a invia pasiunea in cel mai frumos mod posibil. O scapada intotdeauna va va ajuta!

Surprize

Nu vorbim de surprize mari in fiecare zi, ci de mici detalii cu care sa aprindeti pasiunea pe care ati crezut-o pierduta. Cuplurile care fac lucruri impreuna au o parte de o satisfactie mai mare si de mai multa fericire datorita momentelor pline de surprize care reaprind flacara dragostei voastre. Faceti persoanei iubite o surpriza. incercati sa o surprindeti intr-un mod cat mai placut,cat mai romantic. Cu sigurantasurpriza facuta va trezi pasiunea dintre voi.

Discutati cat mai mult posibil. Discutiile sunt un mare punct comun al tuturor cuplurilor, nu intaresc relatia dar au o parte buna. Sau cel putin acestea contribuie la reconciliere. Profitati de discutiile pline de pasiune si reconciliati-va. Micile probleme lipsite de importanta vor fi date uitarii.

Fugiti de tehnologie

Este important sa stiti cand sa inchideti telefonul, computerul, iPad-ul si celelalte aparate electronice pentru a dedica timp persoanei iubite. Nu va faceti obligatii care nu sunt necesare si profitati de compania persoanei speciale din viata voastra.

Cu cat petreceti mai putin timp impreuna, cu atat mai putin veti dori sa fiti impreuna. Daca treptat veti elimina micile lucruri care va ocupa timpul, va veti dori sa fiti impreuna din toate punctele de vedere si pasiunea va pluti in aer. Va asiguram ca este mai distractiv sa renuntati la smartphone si sa-l inlocuiti cu persoana iubita.

incredere si intimitate

Atat increderea, cat si intimitatea constituie pilonii de baza in casnicie. increderea este baza relatiei, insa intimitatea este cea care reinvie pasiunea si dorinta de fi impreuna. insa, uneori, este suficient doar maraton forte sau natural potent pentru a trezi pasiunea si dorinta de intimitate.

Controlati rutina

Nu lasati rutina sa distruga pasiunea. Este normal ca in casnicie sa apara o anumita rutina, dar sunt momente si actiuni care trebuie sa aiba loc chiar si atunci cand apare rutina. Straduiti-va sa nu va mai programati in mod constant viata, mai ales daca persoana iubita este implicata in ea. Previzibilul devine plictisitor. Alintati-va persoana iubita, imbratisati-o, faceti-i surprize. Toate aceste lucruri trebuie sa vina de la sine.

Indragostiti-va in fiecare zi

Pentru ca pasiunea sa fie la fel ca in prima zi, trebuie avut grija de relatie. Sa nu credeti ca persoana iubita stie toate lucrurile care va plac la ea. Spuneti-i ca o iubiti, ca este speciala, vorbiti-i de atractia pe care o simti fata de ea. Faceti-i un compliment. Aveti grija de aspectul vostru fizic pentru persoana iubita! indragostiti-va de ea in fiecare zi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii