Dragoste

#mentinere pasiune #sfaturi relatie #relatie

Sfaturi pentru buna functionare a unei relatii

Una dintre cele mai adanci dorinte ale fiintei umane este gasirea iubirii. Acea persoana cu care sa impartaseasca prezentul si viitorul intr-un mod unic. Dar, odata ce o persoana gaseste iubirea, nu incepe o perioada lipsita de probleme.

Pentru ca o relatie sa functioneze, este nevoie de efort si implicare de ambele parti. Iata cateva sfaturi care speram sa va ajute sa va bucurati de o viata de cuplu minunata.

Comunicare buna

Nu este ceva nou, dar merita amintit faptul ca este foarte important ca cele doua persoane care formeaza un cuplu sa comunice foarte mult pentru a avea o relatie de succes. Capacitatea partenerului de a vorbi deschis despre orice subiect, fara a ascunde vreoproblema, reprezinta una din bazele cele mai puternice pe care le are la indemana.

Daca exista anumite aspecte care va deranjeaza, spuneti-i partenerului dvs. despre asta. Nu este bine sa pastrati tacerea, deoarece puteti face presupozitii care nu sunt deloc adevarate. Acestea va vor afectain mod negativ relatia. in plus, atunci cand vorbim de comunicare, nu ne referim doar la abilitatea de a spune lucrurile pe nume, ci la modul in care sunt spuse. Este bine sa spuneti ce aveti de spus cu calm, fara sa ridicati tonul.

Incredere

Daca partenerul dvs. este cu prietenii sai, daca intarzie sau nu raspunde la mesaje, nu trebuie sa va ganditi la ce este mai rau. increderea in persoana cu care formati un cuplu este una dintre bazele unei relatii de succes. Dragostea care va leaga ar trebui sa fie suficienta pentru o relatie bazata pe incredere. Dar, uneori, insecuritatea si gelozia pot distruge o relatie atunci cand apare indoiala.

Prin urmare, trebuie sa aveti incredere in partenerul dvs. Trebuie sa fiti siguri de dragostea sa. Cu totii gresim, dar daca comunicam cu cel de langa noi si clarificam lucrurilor, totul va intra pe fagasul normal. Astfel ne putem bucura de o relatie frumoasa.

Intelegere

intelegerea este un alt element cheie in ceea ce priveste buna functionare a unei relatii. Cu totii vrem sa fim intelesi, sa fim intrebati despre o anumita situatie inainte de a fi judecati. Ne place ca lumea sa empatizeze cu noi. Din acest motiv, trebuie sa intelegem ca si cei de langa noi vor acelasi lucru.

Trebuie sa invatati sa cedati. Trebuie sa renuntati la egoism si la orgoliu pentru a face asta. Ideal ar fi ca in cuplu sa existe un echilibru, ca nimeni sa nu treaca peste nimeni. Este bine sa faceti si ce vrea partenerul, nu doar ce vreti dvs.

Faceti diferite lucruri impreuna

Fiecare persoana are anumite hobby-uri care pot sau nu sa coincida cu ale partenerului. incercati sa faceti lucruri care va plac amandurora si astfel sa va distrati impreuna. Puteti merge la cursuri de dans, puteti calatori, puteti gati impreuna.

Respectarea spatiului personal

Daca va iubiti mult partenerul, asta nu inseamna ca timpul liber trebuie sa-l petreceti doar cu el. Multe persoane fac aceasta greseala. Ele uita de prietenii pe care ii aveau inainte de a incepe relatia. Desi unora acest lucru li se poate parea ciudat, este foarte sanatos pentru cuplu ca ambii parteneri sa-si faca timp pentru propriile activitati.

Respectarea spatiului personal contribuie la dezvoltarea individualitatii si la consolidarea cuplului. Insa trebuie sa predomine increderea. Asa cum dvs. aveti nevoie de spatiu personal, asa are si partenerul dvs.

Mentineti vie flacara pasiunii

Indiferent de trecerea anilor, pasiunea trebuie mentinuta vie. O relatie se bazeaza in mare parte pe atractia dintre cei doi parteneri. Prin urmare, trebuie sa va surprindeti partenerul, sa dati importanta detaliilor, sa va bucurati de momente romantice si de orice lucru care va trece prin minte. De asemenea, puteti mentine vie flacara pasiunii luand tianli.

Nu uitati ca este foarte important sa invatati sa iertati, sa radeti mult impreuna, sa acceptati defectele si calitatile celuilalt. O relatie de succes se construieste in doi.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii