Dragoste

#cuplu #certuri #analiza #motiv #scut protector #opinii

Cum sa eviti cearta in cuplu

Certurile si starile de tensiune in cuplu sunt cauzate nu neaparat din motivul pentru care a inceput o discutie in contradictoriu, ci, de cele mai multe ori, de felul in care a fost pusa problema. Acesta este si motivul pentru care multe persoane nu reusesc sa isi mai aminteasca nici care a fost cu adevarat motivul conflictului, intrucat, de multe ori, discutiile si certurile degenereaza, spun expertii in cuplu. Pentru a evita astfel de situatii, este important sa tii cont de cateva sfaturi. Iata cateva dintre ele.

Incearca sa descoperi ce anume te enerveaza

Descoperirea aspectelor care te deranjeaza si care ar putea duce la o cearta intre voi te poate ajuta sa inveti sa-ti controlezi pornirile si, astfel, sa ai o comunicare mai buna cu partenerul sau cu oricine altcineva. Cunoscandu-ti propriile defecte, vei putea sa te temperezi si sa te educi sa nu te mai afecteze, atunci cand iti sunt spuse in fata, evitand astfel si un eventual conflict.

Autoanalizeaza-te

Gandeste-te cum reactionezi tu in timpul discutiilor. Incerci sa-i explici, sa aduci argumente si sa cauti o cale prin care sa ajungeti la un acord sau te enervezi, opui rezistenta sau te retragi furios/oasa din discutie? Ideal ar fi sa reactionezi cu calm si sa incerci sa comunici. Daca te infurii si te izolezi in camera fara alte discutii, vei evita o eventuala cearta, insa nu vei face decat sa intensifici starile conflictuale si nemultumirile care te macina.

Renunta la scutul protector

Multe persoane adopta o atitudine defensiva si se inchid intr-o bula atunci cand discutiile degenereaza in certuri. Nu mai aud, nu mai sunt conectati la realitate, isi creeaza un scut de protectie. In aceste cazuri, este bine sa cedezi tu si sa discutati intr-o alta zi.

Accepta opiniile celorlalti

Nu poti citi gandurile celorlalti, iar multe persoane cred ca, daca isi sustin punctul de vedere sau aduc argumente solide pentru a-si sustine cauza, si cei din jur trebuie sa le adopte opinia. De aici apar de multe ori si cele mai multe conflicte. Invata si accepta ca nu toti oamenii au aceleasi opinii si principii, ca gandesc diferit. Daca vei incepe sa-i insiri nervos/oasa miile de argumente, nu vei face decat sa inrautatesti lucrurile.

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii