Dragoste

#semne #dragoste #trecut #idila #relatie #fosta relatie

5 semne ca idila ta nu va dura

Atunci cand iesi dintr-o relatie de lunga durata, primul gand este acela de a te arunca intr-o noua idila pentru a te deconecta de tot ceea ce iti aminteste de trecut. Aceste relatii postdespartire se pot transforma in adevarate povesti de dragoste cu happy end, insa, la fel de bine, s-ar putea ca idila sa te faca sa te simti curand melancolic, frustrat si mereu nemultumit.

Iata semnele care iti arata ca esti pregatit de o noua relatie sau ca, dimpotriva, idila ta te va ajuta doar sa uiti pentru o perioada scurta de timp de pierderea suferita.

1 Nu esti fericit decat atunci cand este in apropiere

Pentru a trece de aceasta stare si pentru a vedea cum te simti dupa despartirea de el si de prietenii sai, ai nevoie de o perioada de gandire. Petrece un timp singur/a si gaseste preocupari care sa te ajute sa-ti explorezi sentimentele. Plimba-te, scrie sau pur si simplu acorda-ti putin timp de gandire. Daca toate aceste lucruri nu fac decat sa-ti produca stari de anxietate, nu ar trebui te arunci intr-o noua relatie. Mai intai trebuie sa invingi aceste frustrari pentru a putea fi fericit/a alaturi de altcineva.

2 Nu stie nimic despre fosta ta relatie

Nu trebuie sa faci marturisiri despre viata ta personala inca de la prima intalnire, insa toate relatiile au nevoie de un anumit grad de sinceritate pentru a supravietui. Daca inca traiesti intr-un univers paralel care te face sa suferi, discuta cu el/ea. Noul partener ar trebui sa stie despre fosta relatie, indiferent cat de mult l-ar afecta, altfel relatia nu va fi una durabila.

3 Il compari mereu cu ex-ul

Este foarte posibil sa te indragostesti cu adevarat de cineva imediat dupa ce ai iesit dintr-o relatie de lunga durata, insa trebuie sa fii sigur/a ca il iubesti pentru ceea ce este el. Daca inca ai momente in care il compari cu fostul partener, nu faci decat un transfer de sentimente din vechea relatie, ceea ce inseamna ca inca nu ai trecut peste.

4 Simti nevoia urgenta de a fi in preajma ex-ului

Aceasta stare poate fi comparata cu o perioada in care tii o dieta: iti doresti sa mananci ciocolata doar fiindca stii ca nu ai voie. Asa se intampla si in cazul relatiilor: vrei cu ardoare sa fii langa fostul deoarece stii ca nu poti.

5 Esti pus/a pe distractie

Orice schimbare in viata poate aduce si noi modificari sau noi perspective. Daca simti ca nimic nu mai conteaza, iar viata este prea scurta si merita traita din plin, fara sa iei ceva in serios, atunci chiar nu este loc pentru a construi o noua relatie.

Sursa foto: 29secrets.comĀ 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului