In ultimii ani, s-a promovat foarte mult ideea ca este bine sa ai o relatie cu o persoana mai in varsta decat tine, iar cuplurile din showbiz au contribuit din plin la sustinerea ei. Chiar daca multe femei tinere alearga dupa barbati in varsta si bogati sau chiar daca barbati tineri au relatii cu femei mult mai in varsta decat ei, specialistii sustin ca aceste legaturi amoroase nu fac altceva decat sa dezvaluie anumite minusuri ale persoanelor care isi aleg parteneri mai batrani sau mai tineri.

Cele trei caracteristici dezvaluite de relatia cu partenerul tau

Un studiu realizat de profesori de la Universitatea Boulder si Denver din Colorado (SUA) arata ca persoanele care au relatii stabile cu alte persoane de aceeasi varsta cu a lor sunt mai inteligente, au un fizic mai placut si sunt mai instarite.

Prin comparatie, persoanele care aleg sa formeze un cuplu cu persoane mai in varsta sau mai tinere sunt mai putin educate, mai putin atragatoare si au venituri mici.

Constatarile cercetatorilor se bazeaza pe analizarea statisticilor puse la dispozitie de Biroul Recensamantului Statelor Unite ale Americii, realizate in perioada 1960-2000, si pe datele furnizate de National Longitudinal Survey of Adolescent Health.

Persoanele cu studii superioare, mai atrase de persoanele de aceeasi varsta

Dupa analize aprofundate, autorii studiului, profesorul Hani Mansour si profesoara Terra McKinnish, au ajuns la concluzia ca persoanele cu studii superioare sunt mai atrase de persoanele de aceeasi varsta cu ele si sunt interesate sa aiba o cariera stralucita.

In schimb, persoanele fara studii superioare, care au joburi fara calificare, sunt mai atrase de persoanele cu o varsta mult diferita de a lor. Cat despre aspectul fizic al celor care isi aleg parteneri de aceeasi varsta sau cu o varsta inaintata, expertii sustin ca si la acest capitol exista o diferenta.

"Per total, persoanele care au relatii si se casatoresc cu parteneri mai in varsta sau mai tineri sunt mai putin atragatoare decat cele care au relatii cu parteneri de aceeasi varsta. Exceptie fac barbatii tineri care au relatii cu femei mai in varsta", au declarat autorii studiului.

"Cand ai o varsta apropiata de cea a partenerului tau, puteti face o multime de lucruri impreuna: puteti avea copii cand vreti, va puteti pensiona in acelasi timp, puteti evolua impreuna", au adaugat cercetatorii.

Sursa foto: thehairspecialist.com

  •   2013-05-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sebastian Barbu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Ce meserie ti se potriveste in functie de personalitatea ta

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii