Dragoste

#despartire #relatie #cuplu

Cand iei decizia de a te desparti de partener?

Sfarsitul unei relatii intervine de cele mai multe ori din motive precum: conflicte repetate la care nu se gaseste o solutie comuna, probleme de comunicare, prea putine preocupari in comun, lipsa increderii, infidelitatea partenerului sau  disparitia sentimentelor...


Cum alegi momentul despartirii


Daca momentele bune sunt mult mai rare decat cele conflictuale, daca nu iti mai amintesti de ce esti in relatia respectiva, daca nu mai oferi si nu mai primesti iubire, daca s-a stins flacara pe care ai resuscitat-o prea mult timp... e clar ca trebuie sa faci ceva in acest sens. Cu siguranta nu iti va fi usor, insa a ramane intr-o relatie in care te simti o straina, nu e o solutie si nu e in beneficiul niciunuia din voi.


Momentul in care decizi sa pui punct depinde foarte tare si de cat de suportabil e pentru tine compromisul pe care il faci pentru a ramane intr-o relatie de acest gen. Vorba unei prietene... "depinde cat de masochista esti"...


Sunt persoane care aleg sa renunte la relatie imediat ce intrevad semne prevestitoare de final, sunt persoane care nu renunta, indiferent de cat de greu le e, pana in momentul in care sunt fortate sa renunte sau parasite si sunt persoane care renunta, dupa ce au incercat sa faca tot ce le statea in putere pentru a salva relatia. In functie de situatia cu care te confrunti, poti alege abordarea care ti se potriveste.


Pui punct imediat ce realizezi ca relatia nu e ceea ce iti doresti


E timpul sa pui punct fara a te uita inapoi, daca partenerul incalca in repetate randuri principiile care au stat la baza relatiei voastre. Daca sunteti inca la inceputul relatiei insa pe zi ce trece descoperi la el lucruri pe care nu le poti tolera, daca iti dai seama ca relatia se bazeaza pe orice mai putin pe increderea pe care o ai in el, e timpul sa pui punct, cu cat mai repede, cu atat mai bine.


Uneori refuzam sa vedem lucrurile cat se poate de clare si visam cu ochii deschisi ca el nu a intalnit pana acum femeia care sa il schimbe si care sa il invete sa iubeasca... ca avem  puterea de a-l transforma pe Zmeu in Fat-Frumos ...


De cele mai multe ori ne trezim insa cu inima sfasiata, pentru ca el e asa cum l-am vazut de la inceput si nu se va schimba pentru nicio femeie din lume. Daca ai de a face cu o asemenea persoana, renunta inainte de a  suferi pentru cineva care nu merita.


Renunti dupa ce ai incercat fara succes sa iti salvezi relatia


E bine sa alegi astfel momentul despartirii daca esti intr-o relatie care la un moment dat a fost tot ceea ce iti puteai dori, daca iti iubesti inca partenerul si nu vrei sa renunti decat atunci cand ti-ai jucat toate cartile sau daca pur si simplu nu gasiti o modalitate de a fi fericiti impreuna.


Daca nu ai facut tot posibilul pentru a salva o astfel de relatie dar hotarasti intr-o buna zi sa predai armele,  mai tarziu te poti confrunta cu regrete, cu dorinta de a te intoarce la ce ai avut si chiar cu dificultati in a iubi din nou. Asa ca, cel mai bine e sa inchizi usa unei relatii cand esti sigura ca asta iti doresti si ca lucrurile nu mai pot ajunge pe fagasul dorit.


E timpul sa iti dai seama cand e prea mult, in functie de tot ce ai trait alaturi de partener, sa iti dai seama ca nu exista un singur vinovat si sa acceptati amandoi ca impreuna nu ati putut face relatia sa mearga. Discuta cu partenerul si comunica-i decizia ta, ca fiind una definitiva si necesara. Desi e posibil sa nu inteleaga, daca ai ajuns la concluzia ca nu se mai poate face nimic, cu siguranta e mai bine asa.


Cu siguranta vei avea momente in care vei fi tentata sa recidivezi insa, cu cat vei depasi momentul mai usor, cu atat iti vei putea gasi fericirea mai repede.


Astepti spasita sa ti se dea papucii sau sa intalnesti pe altcineva


Daca esti dependenta de ideea de relatie si crezi ca nu poti fi fericita de una singura, desi e clar ca relatia actuala nu merge asa cum va doriti, e foarte posibil sa cazi in capcana resemnarii sau a asteptarii printului pe cal alb care sa te salveze din prezent si sa iti puna la picioare dragostea adevarata.


Cu siguranta nu e placut nici sa fii tu cea care pune punct relatiei insa imi imaginez ca nici sa astepti ca celalalt sa iti spuna ca s-a terminat nu e ceea ce iti doresti. Poate e timpul sa inveti sa fii fericita si de una singura si sa pui punct, cand iti dai seama ca nu e cazul sa mai investesti timp sau sentimente in relatia in care esti implicata.


Asteptand  o alta relatie pentru a renunta la cea prezenta, risti sa fii descoperita si inclusa in categoria celor infideli. In plus, "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!", nu-i asa? Daca ai intalnit pe altcineva inainte de a te desparti, pune la punct lucrurile cu "viitorul fost iubit " si abia ulterior implica-te in noua relatie.


Despartirea
nu e un lucru placut... pui punct sau astepti ca celalalt sa puna punct, suferi acum sau suferi mai tarziu... sau poate astepti stingerea, astfel incat niciunuia din voi sa nu ii mai pese?!

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Foto : ehow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare