Dragoste

#gelozie #relatii #iubire #strategie #recucerire

Este gelozia o tehnica de recucerire?

Cand iti pui in cap sa recuceresti pe cineva tinzi sa faci fel si fel de sacrificii pentru a-i reintra in gratii. Inmultesti numarul sedintelor petrecute la salonul de infrumusetare, fugi repede in Mall pentru a goli magazinele de haine, faci tumbe sau alte acrobatii pentru a scapa cat mai repede de kilogramele in plus etc. 

Insa,in  momentul in care observi ca toate aceste trucuri de infrumusetare sunt sortite esecului, intri putin in panica si te gandesti deja la solutii disperate... cum ar fi gelozia.

„Ce-ar fi sa-l fac gelos? Sigur daca m-ar vedea cu unul, ar innebuni, si-ar da seama ca de fapt inca ma mai iubeste si m-ar lua inapoi. Clar, asta e solutia”, iti zici tu, nestiind insa ca gelozia nu este cea mai buna alegere.

Gandita in termeni panicati si momente de disperare, gelozia poate fi o solutie total nepotrivita. Este adevarat, iubitul tau poate fi gelos daca te vede cu cineva la brat. Insa nu acum, ci probabil dupa vreun an. Daca o faci acum, la nicio o luna de la despartire,  va simti doar disperarea in gestul tau si s-ar convinge si mai mult de faptul ca tu chiar nu esti facuta pentru el. Un barbat vede aceasta incercare de recucerire in trei feluri:

1 Este o incercare copilareasca de-a ma aduce inapoi. Se foloseste de acest tertip ieftin pentru a-mi arata mie ce-am avut si ce-am pierdut.

2 Nu pot sa cred ca toate declaratiile ei de iubire au fost o iluzie si nimic mai mult. Da, imi spunea ca nu poate trai fara mine, ca sunt unicul in viata ei si acum ce face? Se afiseaza la brat cu altul? E clar ca e o femeie de moravuri usoare care umbla din floare in floare.

3 Ia uite-o, domle. Se pare ca si-a gasit si ea intr-un final fericirea. Si eu cand ii spuneam ca nu este fericita langa mine, tot degeaba. Ia uite-o ce radianta si vesela este acum cu baiatul ala. Chiar ma bucur pentru ea. Acum putem fi linistiti prieteni.

Tocmai de aceea, ar fi mai bine inainte de a lua aceasta decizie, sa te mai gandesti putin. Pana la urma tu vrei sa-i demonstrezi ca inca il mai iubesti si nu ca il poti inlocui oricand si la orice ora cu oricine.

Binenteles acum depinde si de persoana. Sunt barbati care isi dau seama de ce au pierdut cu adevarat doar daca vad ca prada lor se afla acum in mainile altui vanator.  Stii si tu cum se zice, intotdeauna pretuiesti un lucru mai mult, dupa ce l-ai pierdut. Ai grija insa, in cazul barbatilor posesivi nu se aplica aceasta regula. Acestia se vor simti intr-adevar raniti si iritati, insa nu din cauza faptului ca si-au dat ei seama ce comoara de femeie erai tu ci pentru simplu fapt ca desi ti-au dat drumul intr-un final din colivia lor, nu accepta sa te cocoti acum in alta. E vorba doar de sentimentul posesiei si nimic mai mult.

Tocmai de aceea, inainte sa te decizi sa adopti aceasta strategie cu cel care crezi tu ca este alesul inimii tale, testeaza-i aplicabilitatea. Un flirt nevinovat cu un tip care sa te asiguri ca ajunge si la urechiile fostului tau, este mai mult decat suficient.  Urmareste-i reactia, vezi daca se schimba intr-un fel sau altul si dupa aceea decide-te daca mai vrei sa continui. Iar in cazul in care te lamuresti ca aceasta strategie este sortita esecului si nu mai gasesti alta potrivita pe fundul tolbei tale cu armele seductiei, gandeste-te  asa: Daca imi este sortit mie, vom fi impreuna, fie ca ma zbat eu sau nu. Daca nu imi este dat, nu voi fi cu el cu toate tumbele si flirturile mele.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Foto : www.blogs.smh.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare