Sex

Gelul contraceptiv impiedica sarcinile nedorite

Gelul contraceptiv este o noua metoda de prevenire a sarcinilor nedorite, fara foarte multe efecte adverse .

Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de catre o echipa de cercetatori americani care au „inventat” un produs pentru femei mult mai usor de folosit. Gelul pe baza de celuloza sulfata este un puternic contraceptiv vaginal, special creat pentru cuplurile care nu isi mai doresc un copil sau care doresc sa impiedice aparitia unei sarcini. La acest studiu au participat 200 de cupluri heterosexuale, fertile si sanatoase. Pe o perioada de sase luni, persoanele implicate au folosit ca unica metoda contraceptiva gelul pe baza de celuloza. In urma acestui test, sarcina a aparut doar la 4% dintre cuplurile care au declarat ca au folosit cu regularitate acest produs. In privinta cuplurilor care au folosit mai rar gelul pe baza de celuloza, aparitia sarcinii s-a produs in 13% dintre cazuri. Pe de alta parte, 82 de cupluri care au folosit aceasta metode de prevenire a sarcinii nu au conceput niciun copil. Pana in acest moment, se stia faptul ca aceste geluri spermicide au o eficienta contraceptiva destul de mica, ele oferind protectie sporita in momentul in care se utilizau cu o alta metoda de stopare a sarcinii. De cele mai multe ori, gelul contraceptiv era folosit in asociere cu diafragma sau cu o cupola cervicala. Totusi, in cadrul studiului facut de catre specialistii americani au existat si reactii adverse, care au aparut la 40 de femei si barbati. Acestea s-au manifestat printr-un disconfort de scurta durata, dar de o intensitate foarte slaba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului