Sex

#conceptie #ejaculare #spermatozoizi #lichid seminal

7 lucruri pe care nu le stiai despre lichidul seminal

Sexul este foarte placut si distractiv pentru ambii parteneri, insa scopul sau principal este conceptia. Cand vine vorba de ejaculare, nu toata lumea este informata in privinta compozitiei si a caracteristicilor lichidului seminal.

Iata cateva dintre cele mai interesante lucruri pe care este posibil sa nu le fi stiut pana acum despre sperma si lichidul seminal!

1. Spermatozoizii nu sunt la fel

Oricat le-ar placea barbatilor sa creada ca produc milioane de spermatozoizi fara cusur, in realitate multi dintre acestia prezinta diverse diformitati: unii nu au coada, altii au cate doua, unii au capul prea mare sau prea mic etc. Doar un mic procent din celulele spermatice prezinta trasaturile necesare pentru fertilizarea ovulului.

2. Nu toti spermatozoizii ajung la ovul

Spermatozoizii "fac eforturi" considerabile in calatoria lor catre ovulul nefecundat, insa acest lucru nu este valabil pentru toti. Cei care inoata destul de mult pentru a ajunge la ovul sa-l fertilizeze sunt foarte activi si grabiti, pe cand ceilalti renunta la cursa destul de repede.

3. Lichidul seminal si sperma sunt lucruri diferite

Chiar daca cei mai multi oameni folosesc ambii termeni pentru a descrie acelasi lucru, compozitia spermei este diferita de cea a lichidului seminal, care, pe langa spermatozoizi, mai contine fructoza, proteolitice si enzime care ajuta sperma sa se deplaseze.

4. Concurenta spermatozoizilor este acerba

In medie, la ejaculare sunt eliminate peste 200 de milioane de spermatozoizi, care se lupta pentru a fertiliza un singur ovul.

5. Spermatozoizii sunt uneori dezorientati

Celulele spermatice nu stiu mereu incotro se indreapta. In vreme ce cei mai puternici ajung la ovul, unii dintre ei se ratacesc si se invartesc in cercuri.

6. Spermatozoizii sunt mentinuti la temperaturi scazute

Testiculele partenerului tau au o temperatura mai scazuta decat restul corpului. Aceasta este mai redusa cu 7 grade, astfel incat sa se asigure o sanatate mai buna a spermei. Din acelasi motiv, purtarea boxerilor este mai sanatoasa decat cea a slipilor obisnuiti, intrucat acestia din urma pot creste temperatura testiculelor.

7. Procesul de producere al spermatozoizilor dureaza 2 luni

In timp ce femeile se nasc cu toate ovulele pe care le elimina de-a lungul vietii, barbatii se afla intr-un constant proces de producere a spermei. Dureaza aproximativ 2 luni pana ce spermatozoizii evolueaza suficient pentru a putea fertiliza in cele din urma ovulul.

Sursa foto: co-parentmatch.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii