Dezvoltare personala

#dating online #limbi straine varsta #casatorie varsta #varste alegeri viata

Varstele la care facem cele mai bune alegeri in viata

Te-ai intrebat vreodata de ce reusesti sa duci la bun sfarsit anumite activitati in comparatie cu altele? In afara de abilitatile tale, varsta la care faci aceste alegeri joaca un rol important! Iata care sunt aceste etape, conform Business Insider. 

Invatarea unei limbi straine (7-8 ani)

Studiile au aratat ca invatarea unei limbi straine este mai usora inainte de pubertate decat dupa aceasta perioada.

Creierul functioneaza cel mai bine la varsta de 18 ani

iOamenii de stiinta au analizat puterea cognitiva a creierului cu ajutorul unui test care includea simboluri digitale de codificare. Participantii au fost pusi sa potriveasca un set de numere cu simbolurile corespunzatoare acestora. In medie, tinerii in varsta de 18 de ani au obtinut cele mai bune rezultate.

Satisfactie maxima la 23 de ani

La 23 de ani, satisfactia privind viata este la cele mai inalte cote. 23 este numarul magic, atunci cand tinerii experimenteaza sentimentul de multumire profunda. Concluzia se bazeaza pe un sondaj realizat in Germania, la care au participat 23.000 de persoane.

Varsta ideala pentru casatorie: intre 26 si 32 de ani

Sociologul Nicholas H. Wolfinger de la Universitatea din Utah a descoperit ca cea mai buna varsta la care sa te casatoresti pentru a evita divortul este intre 28 si 32 de ani. Studiul lui Wolfinger a mai aratat ca sansele ca partenerii sa se desparta cresc cu 5% in fiecare an, dupa varsta de 32 de ani. Daca tu nu ti-ai gasit inca jumatatea in cercul de cunoscuti, poti incerca datingul online.

Descoperiri memorabile, in jurul varstei de 40 de ani

Un studiu realizat de Biroul American de Cercetari Economice a constatat ca, in medie, varsta la care se obtin cele mai multe premii Nobel pentru cercetare este 40 de ani. Autorii sunt de parere ca inclusiv oamenii care nu tintesc neaparat la castigarea unui premiu Nobel obtin cele mai bune rezultate tot in jurul acestei varste. 

Intre 40 si 50, intelegerea emotiilor celor din jur

Persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani au o mai buna capacitate de a intelege emotiile celor din jur. La Aceasta concluzie au ajuns cercetatorii dupa ce au analizat un numar de 10.000 de oameni, pe care i-au pus sa se uite unii in ochii altora, cerandu-le sa explice emotia pe care o citesc in privire.

Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare