Sex

#pericole #sex #prezervative

Pericole ascunse la care te supui cand faci sex

Cand faci sex nu risti doar vanatai si julituri. Pentru a fi complet protejat pentru orice situatie, trebuie sa iei in serios tot ce tine de sex.

De la prezervative cu probleme de fabricatie, pana la substante chimice periculoase din componenta jucariilor sexuale, sexul e mai complicat decat ai crede la prima vedere.

Afla cum sa te protejezi impotriva celor mai neplacute probleme legate de sex:

 

1  Prezervative contrafacute

 

Ruperea prezervativului ii poate distruge rapid atmosfera incinsa. Prezervativele contrafacute sunt, de multe ori, lubrifiate cu ulei vegetal, care distruge latexul.

Inspecteaza intotdeauna prezervativele cu atentie inainte de folosire si fii atent la urmatoarele aspecte:

  • ambalajul nu este intact
  • prezervativele au un miros de parfum foarte puternic  (desi nu ai cumparat varianta parfumata)
  • prezervativele sunt foarte uleioase la atingere sau sunt prea putin lubrifiate

 

In toate aceste cazuri, medicii recomanda sa nu faci sex pana cand nu gasesti un prezervativ care sa iti inspire incredere.

 

2  Jucarii sexuale toxice

 

Ftalatii ("phthalates" in engleza) sunt compusi chimici adaugati in materialele plastice pentru a le face mai moi. Cercetarile specialistilor au demonstrat ca exista o legatura intre acesti compusi si defectele la nastere.

Adultii sunt si ei afectati de ftalatii din materialele plastice care vin in contact cu pielea si mucoasele. Aceste substante se absorb usor prin piele, de aceea este recomandat sa verifici daca jucariile sexuale contin substante care se termina cu sufixul -phtalate.

Cele mai sigure jucarii sexuale si vibratoare sunt cele fabricate din silicon. Acestea trebuie curatate in mod regulat cu substantele speciale din comert sau cu sapun. Dupa ce le speli cu orice fel de sapun, ai grija sa le clatesti foarte bine.

Evita sapunurile antibacteriene care contin triclosan , substanta care nu este necesara si ar putea cauza probleme.

 

3  Latex iritant

 

Sensibilitatea si alergia la latex se pot dezvolta in timp. Daca iti lacrimeaza ochii, simti mancarimi sau ai probleme in a respira cand folosesti produse din latex, este posibil sa dezvolti o intoleranta la acest material.

Chiar daca nu ai simtit pana acum, aceste alergii se pot dezvolta la expuneri repetate. Daca observi simptomele, apeleaza la un medic si cauta sa inlocuiesti toate jucariile si costumele sexuale cu unele care nu contin acest tip de cauciuc.

 

4  Lubrifiant periculos

 

Gelurile de lubrifiere pot provoca si ele reactii alergice , cu mancarimi sau iritatii la nivelul pielii si mucoasei.

In cazul in care observi reactii neplacute, schimba lubrifiantul. Dermatologii recomanda gelurile pe baza de apa, care sa contina cat mai putini agenti de conservare.

Spermicidul Nonoxynol-9 este ingredientul cel mai controversat din gelul lubrifiant. Acesta ar putea creste riscul de transmitere a virusului HIV. Citeste cu atentie ingredientele inainte sa cumperi produse care vor intra in contact cu zonele tale intime.

 

5  Viagra afecteaza memoria?

 

Un studiu recent publicat de Colegiul American al Medicilor arata ca barbatii care folosesc pastile pentru disfunctiile sexuale au de doua ori mai multe boli venerice si sunt mai expusi la infectia cu HIV fata de barbatii care nu le folosesc.

Prezervativele nu afecteaza calitatea erectiei ajutata de medicamente, de aceea nu trebuie uitate in sertar dupa ce iei pilula albastra.

 

6  Sexul acvatic

 

Chiar daca in filme pare deosebit de placut, sexul acvatic te expune si el unor pericole. Prezervativele nu pot fi folosite in apa, astfel ca ramai fara nicio metoda de protectie impotriva transmisiei bolilor sexuale.

Solutia cea mai buna pentru a evita neplacerile provocate de sexul in mare sau in piscina este sa te bucuri de un preludiu acvatic, urmat de o noapte fierbinte "pe uscat".

Verificarea ambalajelor prezervativelor si produselor din Sex Shop dureaza doar cateva secunde, dar te poate scapa de multa bataie de cap mai tarziu.

Cu putina grija, poti elimina toti factorii de stres care ti-ar putea afecta noptile de dragoste si sex .

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii