Sex

#pasiune cuplu #casatorie #sex #atractie sexuala #cuplu

Pasiunea in cuplu tine doar 12 luni! Ce se intampla dupa mai multi ani

Flacara pasiunii in cuplu dureaza doar 1 an. Dupa 15 ani ani, satisfactia sexuala se reduce cu aproape 30%, arata un studiu efectuat de cercetatorii germani din cadrul Universitatii din Munchen.

Oamenii de stiinta au chestionat 3.000 de persoane, cu varste cuprinse intre 25 si 41 de ani, pe care i-au intrebat cat de satisfacuti sunt in cuplu, in perioade diferite ale relatiei. Unii subiecti erau in la inceputul relatiei, in timp ce altii erau casatoriti si de 15 sau 24 de ani.

Un aspect interesant descoperit de cercetatori a fost faptul ca aparitia copiilor intr-un cuplu nu are o influenta majora asupra satisfactiei sexuale, desi impune abstinenta pentru o perioada.

Vinovate pentru scaderea afectiunii sexuale s-au dovedit insa neintelegerile, certurile si lipsa initiativei sexuale. De aceea, pasiunea atinge cote maxime in primele 12 luni de relatie, pentru ca atunci partenerii acorda o atentie deosebita descoperirii reciproce a dorintelor. Dupa primul an incep sa apara neconcordantele de libido, care afecteaza destul de mult relatia sexuala.

O alta explicatie poate fi si faptul ca femeile isi pierd mai repede decat barbatii interesul fata de relatia sexuala.

„Din pacate, cuplurile care nu stiu sa se adapteze si sa negocieze tranzitia de la pasiune la conectare emotionala intampina cele mai marri dificultati in ceea ce priveste schimbarile care intervin in viata sexuala.Sexul este important, dar importanta sa se diminueaza pe masura ce nevoile cuplului se maturizeaza odata cu relatia“, a explicat sexologul britanic Pam Spurr.

Sursa foto: Hepta
 

  •   2015-10-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles: Scapa de obiceiurile proaste care iti strica somnul

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii