Chiar daca in ultimul deceniu diferenta dintre numarul barbatilor care isi insala partenerele si numarul femeilor care isi insala partenerii s-a diminuat considerabil, reprezentantii sexului tare continua sa detina suprematia la acest capitol. De ce insala barbatii mai des decat femeile? O echipa de cercetatori de la Universitatea A&M din Texas, SUA, sustine ca a gasit raspunsul la aceasta intrebare.

Impulsurile sexuale, mai puternice la barbati

Dupa un amplu studiu compus din doua experimente separate, cercetatorii au ajuns la concluzia ca impulsurile sexuale sunt mai puternice la barbati, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ei insala mai des. Cu alte cuvinte, reprezentantii sexului tare cedeaza mai usor in fata tentatiilor.

In primul experiment al studiului, 70 de barbati si 149 de femei au precizat cum au reactionat la tentatiile sexuale din trecutul lor. Barbatii au manifestat impulsuri sexuale mai puternice decat femeile, conform datelor centralizate de experti.

Barbatii au autocontrol, dar nu-l folosesc

Privite din alta perspectiva, lucrurile capata un nou sens. Mai exact, cercetatorii de la Universitatea din Texas sustin ca un alt motiv pentru care barbatii insala mai des este acela ca femeile au un autocontol mai puternic si rezista mai bine la tentatii sexuale si avansuri.

Acest lucru nu inseamna ca barbatii nu au autocontrol. Dimpotriva, ei isi pot controla pornirile la fel de bine ca femeile, doar ca nu vor sa faca acest lucru. De aici pana la a da frau liber impulsurilor sexuale si a insela nu mai este decat un pas.

In cel de-al doilea experiment al studiului, 326 de barbati si 274 de femei au primit mai multe fotografii cu posibili parteneri si au raspus cu "da" sau "nu" cand au fost intrebati daca ar vrea sa aiba o relatie cu persoanele din poze.

Cei mai multi barbati au manifestat o dorinta crescuta de a avea relatii cu mai multe femei din fotografii, dand dovada de mai putin autocontrol.

"Barbatii au la fel de mult autocontrol precum femeile, doar ca atunci cand nu il folosesc, impulsurile sexuale devin si mai puternice. Asa apare infidelitatea", a explicat Natasha Tidwell, doctorand la Departamentul de Psihologie din cadrul Universitatii A&M din Texas si autor al studiului.

Sursa foto: metro.us
 

  •   2013-09-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sebastian Barbu

Vezi toate articolele

Articole din sex

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii