In orice relatie este important ca ambii parteneri sa isi gaseasca echilibrul. Fericirea in cuplu nu depinde decat de felul in care se armonizeaza dorintele si nevoile fiecaruia cu potenta celuilalt de a le satisface. Exista insa compromisuri pe care nu ar trebui sa le faci niciodata intr-o relatie.

Daca vrei sa iti dai seama care sunt acestea, trebuie doar sa inveti sa faci diferenta intre nevoile reale ale celui de langa tine si dorintele uneori exagerate pe care le poate avea. Iata care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le accepti vreodata intr-o relatie:

Violenta fizica

Comportamentul violent este unul dintre cele mai grave lucruri care pot distruge o relatie, cu atat mai mult atunci cand se manifesta la nivel fizic. Daca inca nu esti convins/a ca nu este ceva ce trebuie sa accepti, incearca sa faci voluntariat la un centru care protejeaza persoanele agresate si abuzate fizic.

Controlul

Cel de langa tine nu are nici un drept sa iti impuna reguli si sa verifice constant daca le respecti. Acordul privind conditiile in care se desfasoara relatia este unul tacit si egal pentru ambii parteneri, iar libertatea si independenta, in masura in care le permite o relatie corecta, sunt necesare pentru toata lumea.

Violenta verbala

Jignirile si reprosurile nu au ce cauta intr-o relatie. Este normal ca din cand in cand sa apara lucruri care deranjeaza, insa discutiile despre aceste lucruri trebuie sa se desfasoare intr-un cadru neutru si pe un ton respectuos, finalitatea lor fiind gasirea unor solutii, nicidecum traumatizarea sau frustrarea celui pe care-l ai alaturi.

Dependentele duse la extrem

Cu totii avem pasiuni si vicii, insa asta nu inseamna ca ducerea lor la extrem este pozitiva pentru o relatie. Consumul excesiv de alcool, dependenta de jocuri de noroc, dorinta permanenta de a face cumparaturi si chiar excesele in ceea ce priveste viata sexuala nu trebuie acceptate ca atare, indiferent cat de mult ti-ai iubi partenerul/ partenera si oricat ti-ai dori sa ai rolul eroului in povestea voastra de dragoste. Acceptand astfel de excese, nu faci altceva decat sa le incurajezi, lucru care ti-ar putea afecta sanatatea si chiar aspectul financiar al vietii impreuna.

Tu ai facut astfel de compromisuri vreodata? In ce fel ti-au afectat viata amoroasa?

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

Sursa foto: myrkastreet.com

  •   2015-04-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Sfatul expertului

Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala: Comunicarea asertiva si rolul ei in mentinerea relatiilor

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii