Dragoste

#parteneri #aplicatie #sex #relatie #limbajul trupului

Vrei o relatie perfecta? Testeaza noile aplicatii de telefon pentru terapia in cuplu!

Daca vei vedea la o cafenea indragostiti care butoneaza nonstop telefonul mobil in loc sa fie concentrati unul asupra altuia si sa discute, nu te mira, inevitabilul s-a produs. Aplicatiile de pe telefonul mobil te pot ajuta acum sa-ti rezolvi chiar si problemele din cuplu, scutindu-te astfel de efortul de a te mai deplasa la cabinetul unui psihoterapeut.

Desi nu exista inca studii care sa afirme sau sa infirme ca acestea sunt cel mai bun mod de rezolvare a problemelor din cuplu, multe dintre noile aplicatii sunt construite avand la baza cele mai noi cercetari asupra a ceea ce constituie un cuplu de succes.

John Gottman, profesor emerit de psihologie la Universitatea din Washington si cofondator al Institutului pentru Relatii de Cuplu Gottman, este una din sursele de inspiratie pentru aceste aplicatii. Profesorul Gottman a studiat timp de 30 de ani peste 3.000 de cupluri in laboratorul sau si a pus la punct o "reteta" a relatiilor, care i-a permis sa distinga cuplurile fericite de cele care se vor desparti.

Unul dintre indicatorii succesului unui cuplu este comunicarea pozitiva. Pornind de la cele aflate, a elaborat instrumentele care sa ajute cuplurile cu probleme, fara sa fie nevoie ca acestea sa vina la Institut. Initial, au fost carti si dvd-uri, iar acum, cele mai multe instrumente au migrat in aplicatii pe telefon care ajuta cuplurile sa-si imbunatateasca relatia.

"Love Maps", de la Institutul Gottman, contine, de exemplu 10 aplicatii. Daca descarci aplicatia denumita "Intrebari deschise", pe ecranul telefonului tau vor aparea intrebari de genul "Cum ai vrea sa fie viata ta in 3 ani?", "Seamana copilul nostru cu cineva din familie?" etc. Intrebrile ii ajuta pe parteneri sa vorbeasca despre aspecte importante pentru ei - cariera, scopuri legate de familie - astfel incat sa afle cat mai multe unul despre celalalt.

O alta aplicatie, "Expressing needs", ajuta cuplurile sa identifice si sa-si exprime dorintele si nevoile. De exemplu, acestia pot transmite mesaje de genul "am nevoie ca tu sa initiezi partida de sex" sau "am nevoie sa ma sustii in fata familiei tale". Aplicatia este conceputa pentru a fi utilizata cand partenerii sunt impreuna si isi pot vedea chipul si limbajul trupului.

Aplicatiile Institutului Gotman nu sunt singurele care se ocupa de relatii. Altele se refera la imbunatatirea intimitatii, intarirea conexiunilor pozitive, la distractie si sex sau la discutiile constructive in cuplu.

Sursa foto: time.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului