Dragoste

#cuplu #prieteni #partener #relatie de cuplu #relatie

Partenerul tau isi petrece mai mult timp cu prietenii decat cu tine? Afla de ce!

Casatoria este, in sine, un parteneriat intre doi oameni care se inteleg de minune si impartasesc sentimente pasionale. In mod ideal, tu si partenerul tau sunteti inainte de toate prieteni buni, dornici sa isi traiasca zilele impreuna. Dar ce se intampla atunci cand jumatatea ta isi petrece mai mult timp cu prietenii decat cu tine?

Prezenta amicilor in viata celor care formeaza un cuplu este fireasca si necesara. Fiecare dintre cei doi parteneri pot sa aiba prieteni separati, pentru ca au dreptul la o latura privata si independenta a vietii.

Problema intervine atunci cand unul din indragostiti prefera sa isi petreaca majoritatea timpului cu prietenii, in defavoarea clipelor intime cu partenerul romantic. Daca te regasesti in aceasta situatie, afla ce ar putea sa insemne acest obicei al jumatatii tale!


De ce isi sacrifica relatia pentru prieteni?

Sondajele de opinie desfasurate in mediul online arata ca, in general, barbatii tind sa isi sacrifice mai des decat femeile relatia de cuplu de dragul prietenilor. Camaraderia masculina este diferita de cea feminina, in special pentru ca implica multe activitati adorate de barbati si deseori inaccesibile in cuplu (consumul de alcool, discutiile despre fotbal etc).

Motivele pentru care un barbat ar putea ajunge sa isi neglijeze relatia sau mariajul de dragul prietenilor pot fi diverse si extrem de specifice:

  • este un tip extravertit: inca din copilarie s-a obisnuit sa existe intr-un grup de amici, masurandu-si valoarea in functie de acest tip de popularitate
  • mediul de "acasa" sau relatia cu partenera nu ii mai ofera satisfactii, ci mai degraba tensiuni si dezamagiri
  • se lasa influentat de insistentele amicilor, intrucat nu vrea sa piarda aprecierea acestora
  • obiceiurile vechi dispar greu: cu prietenii poate face lucruri pe care partenera le detesta
  • nu s-a maturizat suficient pentru un angajament pe termen lung in dragoste

 

Cum iti aduci partenerul acasa?

In aceasta situatie, solutia depinde exclusiv de motivele pentru care partenerul tau isi prefera prietenii, in defavoarea ta. Daca relatia dintre voi este conflictuala si el cauza o oaza de scapare, rezolvarea conflictelor poate aduce cu sine si mai mult timp petrecut de el in cuplu.

Daca personalitatea lui ii dicteaza obsesia pentru prieteni, atunci va trebui sa ii soliciti un compromis, prin care sa iti acorde si tie o parte din timpul sau liber. In plus, o mai multa flexibilitate a ta in fata lucrurilor care ii plac il poate ajuta sa isi doreasca mai des momente in doi!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii