Dragoste

#flori nunta #buchete #buchete nunta #nunta iarna # trandafiri David Austin #crin-cala #amaranthus

5 flori potrivite pentru o nunta in anotimpul rece

Nunta in anotimpul rece are propriul sau farmec, de la peisajul diafan de afara, pana la decoratiunile specifice iernii. Sigur ca si florile folosite in acest context festiv sunt alese cu atentie, atat in functie de aspectul lor, cat si de simbolistica pe care o poarta.

Daca te afli in cautarea celor mai potrivite flori pentru o nunta in anotimpul rece, avem cateva propuneri interesante pentru tine.

1. Trandafirii David Austin

Romantici si frumos mirositori, trandafirii de gradina David Austin par ca au petale de catifea, evocand eleganta clasica si sarm. Un mare avantaj al acestor flori potrivite unei nunti in sezonul rece este faptul ca trandafirii acestei specii sunt disponibili intr-un caleidoscop de culori, de la roz pal pana la rosu vermeil.

2. Gloriosa superba

Floarea nationala a statului african Zimbabwe fascineaza prin petalele roz-aprins, care compenseaza din plin pentru lipsa de culoare a naturii in sezonul rece. Frunzele ce imita forma unei panglici si tulpinile lungi permit realizarea unor buchete si decoratiuni florale unice. Gloriosa superba este o alegere indrazneata pentru o nunta de iarna, care aduce un aer proaspat si viu si evenimentului special.


3. Crinul-cala

Nu il confunda cu "varul" lui mai mare, Crinul Arum. Crinul-cala este o versiune mai fina si mai rafinata, cu o singura petala in forma de trompeta. Ceea ce face aceasta floare potrivita pentru o nunta de iarna este paleta cromatica sofisticata, in nuante de mango, burgundy sau mov intens (ce bate spre negru).

4. Amaranthus

Ideala pentru ornamentele florale, planta Amaranthus este un mix fascinant de frunze verzi si flori rosii ca de catifea, ce poate fi introdus chiar si in buchetele de nunta pe timp de iarna. In limbajul florilor, Amaranthus simbolizeaza dragostea care nu se stinge niciodata!

5. Magnolia Grandiflora

Maiestuoasa Magnolia Grandiflora are inflorescente superbe, care dureaza doar cateva zile, insa suficient de mult pentru a insoti orice mireasa la altar. Mirosul Magnoliei Grandiflora este proaspat, cu note citrice, reprezentativ pentru sezonul rece.



Sursa foto principala: onewed.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii