Dragoste

#dragoste #relatii # relatii fericite # cum sa ai o relatie fericita # mituri relatii

3 mituri despre relatii pe care ar trebui sa le ignori

Dragostea si legaturile sentimentale sunt intotdeauna complexe si dificil de deslusit, de aceea au luat nastere o serie de mituri de-a lungul timpului, care creeaza confuzie in randul indragostitilor de pretutindeni.  Inainte sa dai crezare tuturor ideilor preconcepute despre iubire, afla opinia specialistilor cu privire la modul in care ar trebui sa te comporti intr-o relatie intima. Iata 3 mituri despre relatii pe care sa le ignori in viitor!
 

 

1. Trebuie sa te pui mereu in locul partenerului tau

Daca sfaturile pe care le-ai auzit pana acum sugerau ca a te pune in locul partenerului este singura modalitate de a afla cum se simte jumatatea ta, profesorul Nicholas Epley de la Universitatea Chicago Booth a demontat acest mit. El a realizat un studiu in cadrul Scolii de Business a Universitatii, pe un esantion de 104 cupluri, pentru a afla rezultatele comportamentelor de acest gen.

 

Rezultatul a fost, previzibil sau nu, ca cea mai buna modalitate de a afla gandurile celuilalt este sa il intrebi direct ce simte, nu sa presupui si sa iti imaginezi ca esti in situatia lui.

2. Trebuie sa iti pedepsesti partenerul la fiecare greseala

Cu totii gresim, iar partenerul tau are si el dreptul sa se abata din cand in cand de la calea cea dreapta. Nu, nu este vorba de inselat, ci de micile greseli pe care le poate comite oricine: sa atipeasca in timp ce copiii sunt in grija lui, sa uite sa duca gunoiul, sa neglijeze plata unei facturi etc.

 

Daca iti prinzi partenerul cu o eroare, evita sa il iei la intrebari imediat. Da-i timp 5 minute sa se gandeasca, iar tu foloseste-le pentru a te linisti. Dupa ce s-a scurs acest ragaz, veti putea avea o discutie sincera si corecta.

 

Profesorul Epley a citat in studiul sau cercetarile psihologilor de la Universitatea Harvard, care atentioneaza asupra faptului ca, daca un om este luat la intrebari imediat ce a fost prins facand ceva interzis, va avea tendinta sa minta.

3. Laudele sunt suficiente atunci cand vine vorba de reusitele partenerului tau

Laudele de tipul "Felicitari, iubitule!" sau "Sunt mandra de tine" nu sunt suficient de valoroase, din pacate. O reusita a partenerului tau merita sarbatorita in 4 pasi: exprima-ti entuziasmul, pune-i intrebari, felicita-l si savureaza momentul alaturi de el.

 

Site-ul Happify.com sustine, pe baza unor cercetari recente, ca acest mod de a-ti felicita partenerul va va fortifica relatia si va va face mult mai fericiti pe amandoi. Daca vrei sa condimentezi putin momentul, pregateste-i iubitului tau ceva care sa marcheze reusita. O cina romantica sau o plimbare pot face minuni!

Foto:lerablog.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii