Dragoste

#inselat #relatie de dragoste #infidelitate #dating #site dating

Te inseala daca are cont pe site-urile de dating?

Site-urile de dating starnesc interesul utilizatorilor de internet ca urmare a ofertei foarte variate. Astfel de site-uri pot face in Statele Unite milioane de dolari, oferind utilizatorilor posibilitatea de a cunoaste alte persoane si de a-si condimenta viata amoroasa .
 

Ce ofera site-urile de dating


Site-urile de dating sunt specializate astfel incat astazi acestea raspund unei tipologii diversificate de consumatori, de la site-urile de dating pentru parintii singuri la cele pentru adolescenti, persoane de peste 35 de ani, evrei, homosexuali, militari etc. Exista chiar si site-uri realizate special pentru persoanele care au deja o relatie si care sunt interesate sa cunoasca si pe altcineva. Un astfel de exemplu este AshleyMadison.com, un site al carui motto spune "Viata este prea scurta, ofera-ti o aventura".

Ca urmare, site-urile de dating, la fel ca cele de socializare de tip Facebook, au oferit acces usor si rapid la noi cunostinte si au facilitat crearea de noi legaturi. Unele dintre acestea au dus la relatii extraconjugale sau in afara relatiei oficiale.

Chiar daca tentatia cea mai mare este de a-l prinde pe partener in flagrant, specialistii spun ca nu este o idee buna. Sally Landau, specialista in relatii si detinatoarea companiei Dating Can Be Fun, este de parere ca nu ar trebui sa ajungi intr-un astfel de punct. Decat sa-ti faci un cont fictiv pe un site de socializare si sa incerci sa-l prinzi asupra faptului pe partener, mai bine ai o discutie cu acesta, pentru a vedea unde se situeaza fiecare dintre voi. "Este vorba despre unde va aflati in relatia respectiva si ce asteptari aveti" mai spune Sally Landau.

 

Granita dintre curiozitate si inselat, pe site-urile de dating


Cautarea de noi parteneri pe site-urile de dating, in perioada in care exista deja o relatie, este vazuta numai de unii ca infidelitate . "Este o realitate a vietii. Monogamia nu este inscrisa in ADN-ul nostru" spune Noel Biderman, director de operatiuni AshleyMadison.com. Mai mult, acesta sustine ca infidelitatea poate fi benefica pentru persoanele care isi pierd respectul de sine in relatia de baza si-l regasesc printr-o aventura, alaturi de cineva care le apreciaza mai mult.

Specialistii in relatii sunt de parere ca exista o diferenta intre nevoia umana de a se simti sexi si infidelitate. "Este minunat sa ai o relatie in care este tolerata si chiar sprijinita nevoia partenerului de a flirta cu altcineva. Ceea ce nu este deloc minunat este sa-ti minti partenerul sau sotia si sa ai o aventura" spune Virginia Rutter, profesor sociolog la Framingham State College.

Infidelitatea duce la pierderea increderii, care are efecte negative puternice asupra relatiei. Intr-un astfel de caz, specialista recomanda ca cei doi sa lase deoparte site-ul de dating si sa incerce sa-si rezolve problemele prin comunicare.
 

Riscurile site-urilor de dating


Site-urile de dating sunt riscante la nivelul securitatii datelor. Badoo.com, un site de socializare, isi incurajeaza utilizatorii prin sloganul "chat, flirt , meet up and have fun".

Conform unui sondaj al site-ului, 30% dintre utilizatori au recunoscut ca merg la intalnirile de aici pentru sex. Din cauza unor optiuni de securitate, insa, la o simpla cautare, cineva putea sa descopere daca partenerul are cont pe aceasta retea.

Sursa foto: edatingtips.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii