Un studiu cu rezultate impresionante demonstreaza modul diferit in care ii afecteaza pe barbati si pe femei infidelitatea.

Cercetatorii de la Universitatea Chapman din Orange, California, au chestionat peste 63.000 de persoane de pana in 65 de ani pentru a vedea cum cum reactioneaza la gelozie, scrie time.com. Ei i-au rugat pe voluntari sa spuna daca ar suferi mai mult in cazul in care partenerul de viata i-ar insela facand sex cu altcineva sau daca ar fi mai deranjati de implicarea afectiva a partenerului in alta relatie.

65% dintre femei au declarat ca ar suferi daca partenerul s-ar indragosti de alta femeie, in timp ce 54% dintre barbati ar fi mai deranjati de latura sexuala a infidelitatii.

Explicatia pentru aceasta reactie diferita consta in faptul ca, pe barbat, infidelitatea sexuala il duce cu gandul ca ar putea ajunge sa creasca un copil care nu este al lor. Femeile, in schimb, sunt de parere ca implicarea sentimentala a partenerului lor intr-o alta relatie ar putea duce la destramarea familiei, ceea ce ar insemna pierderea sigurantei materiale, necesara pentru cresterea copiilor.

Sursa foto: novinar.bg

  •   2015-01-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cea mai simpla metoda care te tine departe de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii