Dragoste

#declaratii #cupluri #cupluri enervante #diminutive

De ce unele cupluri devin enervante chiar si pentru cei mai apropiati prieteni

Cand in grupul de prieteni apare un nou cuplu, toata lumea este pregatita sa il primeasca asa cum se cuvine pe noul venit, doar ca la un moment dat toti incep sa se simta exasperati de comportamentul indragostitilor. La inceputul unei relatii, partenerii isi schimba multe dintre obiceiuri: sunt cu capul in nori, nu mai ies atat de mult cu prietenii si au un nou centru al Universului. Uneori, tocmai aceste schimbari ii fac pe prieteni sa catalogheze drept enervant un cuplu.

Iata cateva motive pentru care unele cupluri devin enervante chiar si pentru cei mai apropiati prieteni.

1. Vorbesc la plural

Prietenii adevarati sunt dispusi sa suporte multe, insa in momentul in care un cuplu cunoscut vorbeste doar la plural, pana si cei mai rabdatori amici cedeaza. Celebrul "noi" este unul dintre cele mai enervante cuvinte pe care un cuplu le poate folosi atunci cand vorbeste despre actiuni individuale. In loc ca unul dintre parteneri sa spuna "eu am mers", spune "noi am mers". Este la fel ca in cazul mamicilor, care vorbesc despre bebelusii lor cu "noi am baut laptic".

2. Folosesc diminutive

Diminutivele sunt simpatice o vreme, insa atunci cand cuplurile nu mai inceteaza sa le foloseasca devin evervante chiar si pentru cei mai apropiati prieteni, pentru ca lasa impresia ca au dat in mintea copiilor si nu pot fi luati in serios.

3. Nu-si mai spun pe nume

Pentru prieteni, poate fi suparator sa auda cum partenerii dintr-un cuplu nu-si mai spun pe nume, ci folosesc alinturi precum "pui", "puiut" sau "scumpule". Este normal ca aceste alinturi sa fie folosite in particular, insa in grupul de prieteni ar trebui folosite mai rar.


4. Sunt nedespartite

Cuplurile care la intalnirile cu prietenii cei mai apropiati sunt de nedespartit pot deveni enervante la un moment dat. Felul in care se tin de mana sau se tin in brate, faptul ca se saruta intruna, faptul ca intrerup o conversatie pentru noi saruturi, toate aceste gesturi pot crea tensiuni inutile in relatiile de prietenie.

5. Isi declara dragostea pe Facebook

Cuplurile care nu rateaza nicio ocazie de a-si face declaratii de dragoste pe Facebook pot deveni agasante pentru prietenii lor. Chiar daca iubirea este uriasa, ea nu ar trebui strigata in gura mare, altfel se poate transforma intr-un obicei prost, greu de suportat.

Sursa foto: mensfitness.com
 

  •   2013-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Sebastian Barbu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii