Dragoste

#varsta divort #risc divort #relatie #divort

Ce spune diferenta de varsta dintre voi despre riscul de a divorta

Exista o multime de factori care trebuie luati in calcul atunci cand vorbim despre succesul unei casatorii, pornind de la bani, copii si chiar si de la perioada pe care cuplul o petrece impreuna inainte de casatorie. Specialistii au mai descoperit un factor, si anume varsta.

Cu cat diferenta de varsta dintre parteneri este mai mare, cu atat riscul despartirii creste, scrie businessinsider.com, citand un studiu recent realizat in Statele Unite. Astfel, cercetatorul Randy Olson a realizat un algoritm care arata riscul de divort in functie de acest ultim factor.

La studiu au fost analizate 3.000 de cupluri de tineri casatoriti. Graficul rezultat arata ca riscul de divort creste proportional cu diferenta de varsta.

Sursa infograficului: businessinsider.com

Astfel, atunci cand partenerii sunt de aceeasi varsta, riscul este zero. O diferenta de 5 ani echivaleaza cu un risc de divort de 18%, iar la o diferenta de 10 ani creste riscul la 39%. La o diferenta de 30 de ani, riscul este de 172%.

Evident, este vorba de date statistice, iar in realitate exista multe cupluri unde diferenta de varsta este mare, dar sunt foarte fericite, iar relatia lor poate dura toata viata.

Sursa foto: huffingtonpost.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului