Dragoste

#cupluri #relatie #casatorie #studiu #dragoste

Ce se intampla atunci cand cuplurile se privesc in ochi

In cadrul unui experiment stiintific la care au participat mai multe cupluri, partenerii au fost rugati sa se priveasca in ochi, neintrerupt, timp de 4 minute. Rezultatul a fost emotionant.

Echipa de cercetatori americani a ales sase cupluri: un cuplu format din doi necunoscuti, unul aflat la a patra intalnire, un altul in care partenerii erau impreuna de un an, altul de cinci ani si alte doua cupluri, unul casatorit de doi ani si altul de 55 de ani.

Fiecare cuplu a fost izolat intr-o camera si, timp de 4 minute, partenerii au fost pusi sa se priveasca continuu in ochi. Finalul experimentului i-a luat chiar si pe ei prin surprindere.

"In cei 55 de ani de casatorie, nu ne-am privit niciodata in ochi asa", a marturisit una dintre participante. "Cand te privesc de aproape, realizez cat de mult am nevoie de tine si ce insemni pentru mine", i-a marturisit barbatul cu care era casatorita de 55 de ani.

"A fost foarte frumos sa imi privesc sotia fara sa discutam despre serviciu sau afaceri", a marturisit unul dintre parteneri.

Concluzia cercetatorilor a fost ca sunt suficiente patru minute in care cuplurile sa se priveasca in ochi si se vor simti mult mai apropiate emotional, indiferent daca abia s-au cunoscut sau sunt impreuna de zeci de ani.

Sursa foto: blog.twobrightlights.com

  •   2015-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cat de importanta este stima de sine

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii