Dragoste

#calitati sotie # casnicie fericita #sfaturi casnicie #sfaturi pentru sotie #sotia ideala

Calitati esentiale pentru o sotie

Orice femeie isi doreste sa fie o sotie buna pentru barbatul iubit, insa este mai usor de spus decat de facut. Cerintele si conceptiile societatii asupra a ceea ce inseamna o sotie buna, exemplul primit de la parinti, nevoile individuale ale fiecarui barbat sunt cativa factori care fac ca lucrurile sa devina confuze. Cu toate acestea, exista cateva criterii de baza pe care orice sotie buna trebuie sa le indeplineasca, indiferent de experienta de viata sau mediul in care traieste.

Fii sigura pe tine insati

O casnicie este un parteneriat si pentru ca lucrurile sa functioneze bine, femeia trebuie sa fie sigura pe ea, sa se respecte pe sine, sa-si pastreze individualitatea. Intr-o societate moderna, un barbat isi doreste langa el o femeie puternica, care nu depinde de el in totalitate.

Imagineaza-ti, pentru cateva secunde, cum ar fi viata ta daca barbatul iubit ar disparea. Ai, in continuare, prieteni de incredere? Ai o sursa proprie de venit? Iti place ce vezi in oglinda? Astfel de lucruri nu trebuie sa lipseasca din viata ta. O sotie buna este o femeie cu autonomie, care nu traieste si respira numai prin barbatul ei.

Fii o partenera suportiva

Barbatii au nevoie de sprijinul sotiilor pentru a se simti bine cu ei insisi. Arata-i sotului tau ca il apreciezi si ajuta-l ori de cate ori este cazul. Chiar si atunci cand nu esti de acord cu un lucru, spune-i ca nu-ti place, insa sprijina-l in continuare. In acest fel ii vei arata ca iti iei rolul de sotie in serios si pui pe primul plan cuplul si familia, nu dorinta personala.

Vorbeste calm si nu-ti cicali sotul

Fa un efort si comunica cu sotul tau intr-un mod diplomat. Evita sa-l cicalesti pentru ca barbatii oricum nu reactioneaza niciodata bine cand sunt batuti la cap. Fie se enerveaza, fie se inchid in ei, insa oricum nu vei reusi sa-i convingi ca ai dreptate. Nu te baza niciodata pe presupuneri cand discuti cu sotul tau. Chiar daca sunteti casatoriti, nu inseamna ca aveti puteri telepatice. Adesea, confunziile si nemultumirile apar ca urmare a unor simple presupuneri.

Nu te teme sa-i spui sotului ce gandesti, ce-ti doresti, ce ai nevoie. Barbatii se asteapta la lucruri concrete, care pot fi rezolvate rapid si usor. Daca reusiti sa comunicati, aveti toate sansele sa luati impreuna cea mai buna decizie.

Fii o amanta buna

O sotie buna trebuie sa fie o amanta priceputa. Adesea, femeile casatorite sunt ocupate cu treburile domestice si ignora nevoile sexuale ale sotilor. Uita-te in fiecare zi in oglinda, alege-ti o tinuta de casa comoda, dar care sa te puna in valoare, aranjeaza-te. Incearca sa condimentezi viata voastra sexuala. Exista intotdeauna ceva nou de incercat in pat.

Asigura-i sotului tau un timp numai al lui

In mod sigur sotul tau are si alte preocupari in afara jobului si activitatilor de familie. Daca este un mester priceput, poate i-ar placea sa aiba propriul lui spatiu transformat in atelier. Daca sotului tau ii place sportul, poate s-ar duce cu bucurie la un meci cu prietenii. Fa tot posibilul sa-i asiguri sotului spatiul necesar si un timp numai al lui.

Foto: healthylifecarenews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii