Recomandarea saptamanii

(P) Cele mai bune camere foto Nikon la preturi speciale

(P) Cele mai bune camere foto Nikon la preturi speciale
Daca esti pasionat de fotografie, Digiland.ro este magazinul online care iti poate oferi cele mai bune camere foto, alaturi de toate accesoriile de care ai putea avea nevoie, totul la preturi speciale.
Felicitari
171_sutienul

Un prieten bun...

Trimite o felicitare celor dragi!

Messenger romanesc

Instaleaza acum ultima versiune de messenger romanesc UltraRapid!

8 ingrediente vitale pentru o relatie de durata (I)

Categorii: Dragoste
dragobete

O relatie se intretine, ti-ar spune cei mai in varsta, trecuti prin experiente de viata. Iubirea este ingredientul principal pentru a face o relatie sa dureze, insa acesteia i se adauga altele, fara de care dragostea nu ar putea rezista. Iata care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa ai o viata de cuplu implinta.

1 Respect

Mai devreme sau mai tarziu, problema respectului va apararea in cuplu, daca unul dintre parteneri simte ca nu este tratat pe picior de egalitate. Poate ca la inceput, coplesit fiind de prea multa iubire, nici macar nu iti vei pune problema respectului. In timp insa, cand lucrurile se vor mai aseza, vei incepe sa observi cum se contureaza, de fapt, relatia voastra.

Chiar daca pentru o perioada iti vei spune ca poti trece cu vederea anumite lucruri care te deranjeaza si care tin de atitudinea partenerului fata de tine, mai devreme sau mai tarziu, toate acestea vor iesi la suprafata si iti vei cere drepturile.

Respectul este vital intr-o relatie, pentru ca ar trebui ca in cadrul acesteia sa te simti apreciat, egalul partenerului tau, locul unde esti pus pe primul plan si unde esti tratat cu egalitate.

2 Viata sexuala activa

Marea greseala a cuplurilor este faptul ca, dupa o anumita perioada, pun viata sexuala pe planul doi. Nu pentru ca ar face asta constient, insa lucrurile care intervin pe parcurs ii determina sa tot amane o partida de sex, diferite lucruri prin care iti pot condimenta viata sexuala, mai mult timp doar pentru ei doi etc.

Sexul nu inseamna doar activitatea fizica propriu-zisa; este un moment deosebit de intim prin care iti poti intari legatura pe care o ai cu persoana iubita.

Copiii, jobul, grijile au, totusi, dupa un anumit timp, prioritate. Multe cupluri s-au despartit din cauza unei vieti sexuale nesatisfacatoare sau pentru ca au incercat sa gaseasca acest aspect important in altcineva. Incearca sa iti condimentezi viata sexuala si sa ii acorzi atentie partenerului. Nu o lua ca pe o obligatie, pentru ca o viata sexuala satisfacatoare te va face sa te simti o persoana implinita.

3 Comunicare

Daca decizi sa tii pentru tine lucrurile care te nemultumesc, daca nu esti dispus sa iti expui sincer parerile sau sa discuti orice problema pe care o ai, atunci acesta va fi doar inceputul unei relatii nu tocmai sanatoase. Toate aceste mici detalii, chiar daca vor parea nesemnificative, se vor strange in tine pana cand te vei trezi, la un moment dat, ca nu esti atat de fericit cu partenerul precum credeai sau cum obisnuia sa fie pe vremuri.

Este mai connfortabil sa taci si sa nu te mai obosesti sa gasesti solutii, dar comunicarea sincera te poate scuti de foarte multe neplaceri, In plus, cu fiecare hop pe care reusesti sa il depasesti alaturi de partener, te vei apropia si mai mult de acesta, iar relatia voastra va deveni din ce in ce mai puternica.

4 Incredere

Cum crezi ca ar arata viata ta de cuplu, daca tu ti-ai teroriza partenerul cu tot felul de intrebari si banuieli nefondate? Cum te-ai simti tu, sa traiesti in permanenta in nesiguranta si frica de a fi inselat? Neincrederea este o cale sigura spre degradarea unei relatii, aceasta fiind doar o chestiune de timp pana cand lucrurile se vor subrezi.

Daca nu ai motive intemeiate, iar nesiguranta ta nu are un temei, demn de luat in calcul, incearca sa intelegi ca trebuie sa ai incredere in partenerul tau. La urma urmei, acesta este persoana care te cunoaste cel mai bine si cu care ai ales sa iti imparti atat viata, cat si cele mai intime aspecte ale acesteia, fie ca este vorba de aspiratiile tale, temeri, idealuri , sex etc. 

Produse recomandate
Autor: Dana Spataru
Data: 2009-09-10
Print_icon Email_icon   Facebook_icon   Twitter_icon   Delicious_icon   Ym_icon  
Voteaza: 
Lloop-icon Vizualizari: 38205 Lchat-icon 5 comentarii Lstar-icon Rating: 5
5 comentarii "8 ingrediente vitale pentru o relatie de durata (I)"
User-icon cernat ionelia - 14.09.2009 18:12
bune seara...as vrea sa va cer sa imi datzi un sfat....am 19 ani si de aproape 3 ani de zile sunt indragostita de un barbat cu 14 ani mai mare decat mine...de aproape o luna de zile ne-am cunoscut(pana acum il stiam doar eu din vedere)si am mai vb...el a facut facultatea de drept..este jurist si director la o facultate de drept la care vreau si eu sa dau....acum nu stiu ce sa fac sa ii spun ca sunt indragostita de el...sau sa tac in continuare...pt ca un asa sentiment puternic nu am mai simtit pt nimeni...parintii mi-au sp ca ar trb sa ii sp...dar nu vreau sa isi faca o parere gresita despre mine.de aceasta dragoste stiu parintii mei,soara mea si prietena mea cea mai buna.v-am pupat,si astept un raspuns.
User-icon roland - 14.09.2009 20:55
Draga Ionelia iti dau un sfat iubeste pe cineva de varsta ta iti spune cineva care s-a casatorit cu o tipa cu 9 ani mai in varsta decat el .Vine o vreme cand diferenta de varsta isi spune cuvantul
User-icon IONELIA - 14.09.2009 21:59
multumesc frumos pentru sfat,astept alte pareri
User-icon demi - 15.09.2009 21:12
draga ionela,in ceea ce priveste ''''problema'''' ta ,cred ca cel mai bine ar fi sa intri totusi in discutie cu el,oportunitati ai,fiind directorul inei facultati iti gasesti tu un motiv pentru a-l aborda si vezi ce spune!in schimb e posibil ca tu sa te simti atrasa de el datorita statutului sau social asadar ai grija pe ce mizezi s-ar putea sa ramai cu un gust amar dupa o discutie cu el...dar gandeste-te ca nimeni nu-i de neinlocuit!pupici si bafta
User-icon ionelia - 16.09.2009 10:05
multumesc mult pt raspuns,dar am intrat in vb cu el...dar nu am avut curajul sa ii spun ce simt pt el...si eu prima data cand l-am vazut nu am stiut cu ce se ocupa....asa ca nu cred ca banii lui ma intereseaza!ci persoana lui!!!ne salutam pe strada,stam de vb....dar niciodata nu am deschis acest subiect!te pup!
Pagina 1 din 1
1
Adauga comentariul tau la articolul "8 ingrediente vitale pentru o relatie de durata (I)"
Sau
Logeaza-te pe facebook pentru a posta comentariul
Va rugam completati E-mail valid.
Va rugam completati Nume.
Va rugam completati E-mail valid.
Reset
Cei care au citit "8 ingrediente vitale pentru o relatie de..." au citit si :
Cum faci fata intalnirilor cu fostul partener

Cum faci fata intalnirilor cu fostul partener

O despartire este unul dintre cele mai dificile momente carora trebuie sa le faci fata. Insa, pe langa suferinta cauzata de sfarsitul relatiei, se poate sa ai nesansa de a-l intalni pe fostul tau partener intr-un loc in care aveti amandoi treaba sau la un eveniment unde ati fost invitati. Stresul primei intalniri cu ex-ul nu este deloc de neglijat. Exista, totusi, multe lucruri pe care le poti lua in calcul pentru a face fata unei intalniri cu fostul sot sau iubit. citeste mai departe »
Motive pentru care femeile vor sa fie intr-o relatie

Motive pentru care femeile vor sa fie intr-o relatie

Desi rezista mai mult timp in singuratate decat barbatii, femeile se simt cel mai bine cand au o relatie. Motivele implinirii lor printr-o viata de cuplu sunt nenumarate, unele previzibile, altele mai putin cunoscute. Afla 9 motive pentru care o femeie vrea sa fie intr-o relatie. citeste mai departe »
Ce se intampla acum pe site
Cum sa treci peste o despartire
justyn a comentat la articolul Cum sa treci peste o despartire

acum 16 ore, 35 minute, 33 secunde

Crisa a comentat la articolul Cum sa treci peste o despartire

acum 1 zile, 17 ore, 55 minute, 56 secunde

Florentina a comentat la articolul Cum sa treci peste o despartire

acum 2 zile, 19 ore, 22 minute, 49 secunde