Extremele se atrag, spune o vorba din popor. Iar sintagma are baze cat se poate de reale, sustin specialistii in relatii. Chiar daca suntem tentati sa credem ca ne-am intelege mai bine cu cineva care ne seamana, lucrurile sunt total pe dos! Iata de ce e bine sa fiti diferiti:

1. Iti sporeste abilitatile de comunicare

Persoanele aflate la poli opusi isi impartasesc sentimentele in moduri diferite, astfel ca iti imbogatesti abilitatile de comunicare, scrie elitedaily.com.

2. Te calmeaza sau te motiveaza

Ca sa dai tot ce ai mai bun din tine ai nevoie de cele mai multe ori sa fii stimulat de cineva total opus tie. Daca tu si partenerul de viata sunteti diferiti, atunci vei avea mereu pe cineva care sa te ambitioneze daca esti timid sau sa te calmeze daca esti nervos.

3. Iti demonstreaza ca relatia nu e de suprafata

Oricare doi oameni pot sa impartaseasca gusturi comune pentru un film sau pentru un anumit autor. Dar este nevoie de mult mai mult pentru o relatie intensa. Poate ca nu ai hobby-uri comune cu partenerul, dar impartasiti un respect reciproc profund, sunteti compatibili sexual si aveti o multime de subiecte de dezbatut, cu atat mai mult cu cat fiecare are propriile opinii.

Sursa foto: wooderice.com

  •   2015-02-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Gabriela Jianu

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles: Scapa de obiceiurile proaste care iti strica somnul

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii