Dragoste

#sex #inselat #dragoste #parteneri

3 moduri de a insela care nu au nicio legatura cu sexul

Infidelitatea si-a pierdut astazi sensul traditional. Sa iti inseli partenerul nu mai inseamna doar sa faci sex cu o alta persoana. Lipsa de comunicare, de atentie, de intimitate sunt tot atatea moduri de a-ti trada partenerul.

E greu de inteles de ce unii oameni ii insala tocmai pe cei pe care ii iubesc. In tinerete, sa inseli este o gresala. La maturitate, in schimb, este o alegere constienta, motiv pentru care cel ce o face trebuie sa isi asume consecintele, scrie elitedaily.com. Insa in ziua de azi, o a treia persoana nici macar nu mai este implicata in acest „proces de tradare”. Tradam atunci cand actionam in mod incorect pentru a obtine un avantaj sau cand privam persoana pe care o iubim tocmai de ceea ce ii datoram. Inselam tot timpul si de obicei nu are nicio legatura cu sexul.

1. Ignori apelurile sau mesajele partenerului

Fie nu raspunzi la apelul iubitului/iubitei, fie nu suni inapoi atunci cand gasesti pe telefon un apel pierdut. Tine cont ca te afli intr-o relatie, ceea ce presupune doua persoane care convietuiesc, care sunt legate de sentimente. Insa e drept ca traim intr-o lume in care suntem aproape mereu singuri, fizic sau detasati mental de partener.

Iubitul/iubita vrea sa va impartasiti reciproc experientele, emotiile. Iar daca il/o ignori nu vei face decat sa ii provoci suferinta. Cui? Persoanei pe care o iubesti. Si oare nu inseamna asta tot tradare?

2. Anulezi intalnirea fara niciun motiv intemeiat

Uneori ne amanam planurile pentru ca alte lucruri mai importante apar de facut si nu vrem sa ne ranim partenerul spunandu-i. Chiar si o iesire in oras cu prietenii sau prietenii e importanta cateodata. Insa uneori ne amanam planurile pentru ca pur si simplu simtim nevoia de mai mult timp pentru noi insine. Si e si asta de inteles.

Dar de ce sa nu fii sincer? De ce sa nu ii spui iubitului sau iubitei ca mergi sa te intalnesti cu prietenii? De ce sa nu ii spui ca simti nevoia de un pic de singuratate pentru a-ti pune in ordine gandurile? Poate ca intentiile tale nu or sa ii pice tocmai bine, dar adevarul e mai important. Nu poti trai mintind, inseland si pretinzand ca esti ceea ce nu esti de fapt.

3. Nu faci nimic pentru ca lucrurile sa functioneze intre voi

Faci promisiuni fara acoperire, de care esti constient/a ca nu te vei tine. Promiti si nu oferi. Spui tot ce stii ca trebuie spus, dar faci prea putin pentru a pastra alaturi persoana de langa tine. Atunci cand esti intr-o relatie, ori iti pasa de persoana respectiva, ori nu mai esti in acea relatie. Nu exista o cale de mijloc. Partenerul/a tau/ta te iubeste si vrea sa isi petreaca toata viata impreuna cu tine. Daca ii declari aceleasi sentimente, dar nu simti si nu vrei la fel, asta inseamna tot sa inseli. Cum poti sa vezi ca el sau ea face tot posibilul ca lucrurile sa mearga bine intre voi si tu sa stii ca de fapt oricum efortul n-are niciun sens, pentru ca tu nu vezi niciun viitor al relatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii