Desi poate duce la dezechibre psihice, tristetea, in forma ei moderata, ii face pe oameni tristi sa fie mai atenti la detalii si mai putin egoisti, sustin psihologii, scrie braindecoder.com.

"Tristetea functioneaza ca un semnal de alarma care indica faptul ca situatia in care subiectul se afla este noua, necunoscuta si reprezinta o provocare", declara Joe Forgas, un psiholog de la Universitatea din Noua Galie de Sud, Australia.

Aceste situatii ii pun oamenii in alerta: oamenii tristi devin mult mai atenti la detalii, sunt martori oculari de incredere, sunt orientati mai mult catre exterior, catre respectarea normelor sociale si sunt mai putin egoisti, conform experimentelor facute in 2010 de catre psihologul Joe Forgas.

Trebuie sa ne gandim si la beneficiile tristetii; obsesia culturala a zilelor noastre de a cauta fericirea in fiecare moment este amagitoare, sustine Forgas.

  •   2015-10-21
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Dezvoltarea personala a unei femei – de la adolescenta la maturitate

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cea mai simpla metoda care te tine departe de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.