Dezvoltare personala

#selfie depresie #selfie # stima de sine

Iti faci des selfie? Iata la ce riscuri te expui

 

Psihologii trag un serios semnal de alarma privind numarul foarte mare de poze selfie, care, in opinia specialistilor, poate fi un puternic indicator al problemelor legate de imaginea de sine. Pe termen lung, acest comportament poate duce la depresie!

“De cele mai multe ori, un selfie nu prezinta adevarata imagine, ci una imbunatatita, o alta persoana, diferita de a noastra. Toate aceste stradanii (de a arata bine) sunt binevenite daca-ti aduc bucurie si cu conditia sa le faci pentru propria placere, daca nu le vede nimeni niciodata. Daca vrei sa-i impresionezi pe cei din jur, este posibil sa nu-ti fie validata asa cum astepti imaginea si atunci sa ajungi la depresie”, spune psihologul Iulia Florea pentru Gandul.

“Respect oamenii pe care ii preocupa felul in care arata. Problemele apar atunci cand acest lucru devine prea important, atunci cand te straduiesti din toate puterile sa arati bine si nu te mai simti bine. Daca te uiti in oglinda iti place pe cine vezi, nu numai ceea ce vezi?

...

Intr-o buna zi insa vei avea de ales intre autenticitate si imagine, iar atunci va trebui sa decizi daca vrei sa faci pe plac celorlalti sau sufletului tau, cerintelor celorlalti sau placerii tale. Daca arati bine nu inseamna ca te si simti bine. Dar intotdeauna cand te simti bine, arati bine”, a mai spus psihologul.

  •   2016-09-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce te face sa-ti inseli partenerul?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii