Dezvoltare personala

#cariereonline.ro #cariera #dezvoltare #atitudine # dezvoltate persoanala

Atitudinea face diferenta! Voi ce fel de atitudine aveti: negativa sau pozitiva?

Conform dexonline.ro cuvantul “atitudine” inseamna: 1. Tinuta sau pozitie a corpului. 2. Fel de a fi sau de a se comporta (reprezentand adesea o anumita conceptie); comportare. Expr. A lua atitudine = a-ti manifesta pozitia, a-ti afirma (cu hotarare) punctul de vedere. – Din it.attitudine, fr. Attitude.


Nu am redat definitia crezand ca poate unii dintre noi nu stiu ce inseamna cuvantul, ci pentru ca in viata de zi cu zi, cei mai multi contopesc definitia 1 cu 2. Si da, la fel fac si eu: atitudine inseamna atat pozitia corpului, dar si acel anume fel de a fi! Pentru ca daca pozitia corpului este de semn de intrebare, cam ce fel de atitudine credeti ca genereaza?

Nu ma pot abtine, vorbind de atitudine, sa nu aduc in discutie exemplul – clasic mi se pare mie – al lui Roger Bannister. In prima jumatate a secolului trecut multi experti sportivi credeau ca nu va reusi nimeni, niciodata, sa parcurga o mila in mai putin de 4 minute. Si pentru zeci de ani au avut dreptate. Insa, la 6 mai 1954, atletul si studentul Roger Bannister a parcurs o mila in 3 minute si 59,4 secunde, in timpul unei competitii la Oxford. Doua luni mai tarziu, un australian a reusit aceeasi performanta: 1 mila in mai putin de 4 minute. Ce credeti ca s-a intamplat pana la sfarsitul anului 1954? Multi alti atleti au doborat record dupa record.


Citeste continuarea articolului AICI!

  •   2012-10-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cea mai simpla metoda care te tine departe de depresie

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Ce sa faci ca sa scapi de anxietate?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii