Dezvoltare personala

#legatura #masaj #depresie #prieteni #sauna #experienta #timp liber #ajutor #copilarie #prieten tanar

4 tipuri de prieteni de care are nevoie orice femeie

O prietenie trainica, de lunga durata, te poate mentine sanatoasa mai mult decat o pot face legaturile familiale, spun cercetatorii australieni. Faptul ca ai prieteni adevarati, pe care te poti baza si "la greu", nu numai "la bine", tine bolile ca depresia sau obezitatea departe de tine. In fond, un prieten bun este acela pe umarul caruia poti plange fara teama de a fi judecata si care iti poate veni in ajutor la orice ora din zi si din noapte. Iata 4 tipuri de prieteni de care are nevoie orice femeie!

1 Prietenul din copilarie

Prietenii din copilarie sunt extrem de valorosi pentru tine, iar daca ai putut sa pastrezi o legatura apropiata cu un astfel de om, ai grija sa o pastrezi. Amicii din copilarie iti stiu toata copilaria, iti cunosc parintii, fratii, surorile, impartasesc cele mai multe amintiri cu tine, asa ca sunt o resursa pretioasa atunci cand vine vorba de prietenie.

Esti o persoana ocupata, dar asta nu inseamna ca nu mai poti tine legatura cu prietenii tai din copilarie, macar prin intermediul platformelor de socializare.

2 Prietenul nou

Avantajul acestui tip de prieten este ca nu te cunoaste, asa ca nu are idei preconcepute despre tine. Cu ajutorul lui poti incerca lucruri noi, despre care nici macar nu stiai ca-ti plac. In plus, faptul ca esti capabila sa iti faci prieteni noi demonstreaza ca esti o persoana sociabila, care nu se teme de noi orizonturi si perspective.

3 Prietenul cu o pasiune comuna

Poate fi orice tip de prieten/a, de la cea sau cel cu care alergi prin parcuri, pana la persoana cu care imparti sauna sau cabinetul de masaj. Important pentru psihicul si sanatatea ta este ca ai un hobby pe care il practici cu regularitate. Iar in zilele in care nu ai chef sa te mobilizezi, prietenul tau de antrenament poate fi un bun catalizator pentru a te da jos din pat.

4 Prietenul mai tanar

Inconjoara-te de prieteni mai tineri. Cercetarile spun ca, daca vrei sa te simti mai bine si mai folositoare altora, este bine sa impartasesti din experienta ta de viata si altor persoane mai tinere.

Poti sa ai grija de ei chiar si atunci cand le pregatesti ceva de mancare sau cand ii ajuti sa invete ceva nou. In plus, indiferent de varsta lor, cu siguranta vei avea si tu ceva de invatat de la ei.

Sursa foto: lifestyle.allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dezvoltare-personala

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii