Teste

#test maternitate #maternitate #nastere #bebelusi #copii #teste psihologice

TEST Esti cu adevarat pregatita sa devii mama?

Majoritatea c): Crezi ca esti pregatita, insa...

Visezi sa devii mama, dar uneori e mai mult vorba de un conformism social, chiar pentru a te atasa de un barbat, decat de o reala dorinta de a avea un copil. Nu ai, in primii ani ai varstei tale adulte, calitatile necesare sa fii mama. Esti prea interesanta de seductie, de placeri, de ceea ce vrei pe moment. Idealizezi, dar nu te gandesti la obligatii sau constrangeri. Pusa in fata faptului de a fi mama, poti chiar claca. O sa-ti fie foarte greu sa te adaptezi programului bebelusului: nopti nedormite, plansete, o gramada de biberoane, zile cu program fix. Nu prea suporti sa nu te misti, sa nu iesi in oras, sa nu-ti faci o placere cand vrei si te simti frustrata pentru ca nu mai esti pe primul plan. Maturitatea vine mult prea tarziu in cazul tau, daca vine, dupa 35 de ani. Inainte de aceasta varsta (si uneori si dupa) nu prea esti o mama foarte prezenta, disponibila. Nu se poate conta pe tine, pentru a fixa limite, reguli, pe care sa le respecti. In cel mai bun caz, poti face parte din clubul mamelor prietene (si deseori rivale), dar si in acest rol poti duce lipsa de constanta. Maternitatea va fi intotdeauna o sarcina destul de grea pentru tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului