Sex

#nastere #viata sexuala #preludiu #sex #copil

Viata sexuala pentru o proaspata mamica

Viata unei mame se schimba complet dupa nasterea primului copil, iar daca prioritatea este bebelusul, mai ramane timp si pentru viata sexuala?



Dupa ce se termina perioada in care medicul a recomandat evitarea contactelor sexuale dupa nastere, proaspata mamica poate reveni la viata ei sexuala... daca mai are timp.

Stresul provocat de somnul intrerupt de plansetele bebelusului nu este un afrodisiac . Daca vrei sa-ti recapeti viata sexuala de dinainte de nastere, nu trebuie sa te grabesti si nici sa-ti impui standarde imposibile.


Renunta la vinovatie


Nu te simti vinovata daca iti doresti cateva momente intime cu sotul tau, in care sa nu te mai gandesti deloc la bebelus. Este perfect normal si sentimentul de vinovatie poate distruge atmosfera in putinele clipe pe care le ai la dispozitie.

Stabilirea momentelor in care faci sex in functie de somnul bebelusului nu este deloc sexy. Daca te simti stresata de ideea ca s-ar putea trezi si ar putea incepe sa planga oricand, nu te vei simti cu adevarat bine.

Daca programul de sex pe care ti l-ai stabilit mental nu devine realitate, te-ai putea simti prost atat fata de tine cat si fata de persoana iubita . Renunta la aceste ganduri si bucura-te de perioadele in care aveti mai multi timp pentru sex, fara sa te intristezi in saptamanile cand aveti mai putin sau deloc.


Lasa-l pe el sa creeze atmosfera


Tu ai purtat in tine un copil timp de noua luni, ai suferit cumplit cand a iesit si acum ii porti de grija 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Nu trebuie sa-ti faci griji daca nu mai ai timp pentru a face ordine in dormitor si a crea atmosfera potrivita. Comunica cu partenerul tau si roaga-l sa se ocupe el de atmosfera potrivita, cu lumanari si masaj, care sa te relaxeze si te excite in putinul timp pe care il al la dispozitie.

Daca aveti un program stabil pentru timp petrecut impreuna, nu va fi un dezastru daca nu te prezinti "la datorie" de cateva ori. Atunci cand timpul petrecut alaturi de persoana iubita devine o corvoada din cauza programului tau incarcat, este timpul sa schimbi datele problemei si sa-i ceri mai multa flexibilitate, in functie de orarul tau.


Renunta la preludiu si postludiu atunci cand nu ai timp


Preludiul nu este obligatoriu, mai ales atunci cand simti ca programul tau incercat nu ti-l permite. Daca ai chef sa treci peste el, nu te simti vinovata, pentru ca si el ar putea fi bucuros.

Momentele in care stati imbratisati dupa sex sunt minunate, dar daca somnul ti se pare o prioritate mai mare, poti renunta si la asta pentru o vreme.

Aceste schimbari in viata ta sexuala nu trebuie sa ramana permanente. Pentru cateva luni dupa nasterea bebelusului, poti sa te pui pe tine pe locul doi, insa daca continui la fel pentru o perioada indelungata, pui relatia pe locul doi.

Intimitatea intre parteneri este foarte importanta intr-o relatie, iar daca pierdeti aceste momente definitiv in favoarea discutiilor despre marimea scutecelor pentru micut, relatia voastra ar putea fi in pericol. Fara vinovatie, bucura-te de viata sexuala de proaspata mamica, atunci cand ai timp.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului