Sex

#relatie de cuplu #nunta #casatrie

Sunteti pregatiti pentru casatorie? 4 intrebari esentiale inainte de altar

Casatoria este cel mai important pas intr-o poveste de iubire, astfel ca o asemenea decizie nu trebuie luata in graba. Adesea, dupa oficializarea relatiei, apar si primele griji si probleme, discutiile referitoare la copii si teama de necunoscut. Tu te simti pregatit sa ajungi in fata altarului?

Iata care sunt principalele intrebari la care ar trebui sa ai un raspuns inainte de a te gandi la casatorie.


1. Te simti norocos?

Cand te gandesti la persoana iubita, te simti norocos ca ai intalnit-o? Sau simti fluturi in stomac cand te gandesti la jumatatea ta? Daca raspunsul la aceasta intrebare este da, atunci pasul urmator este casatoria.

Ce te faci insa cand simti o urma de indoiala si povestea voastra de iubire nu este doar lapte si miere? O asemenea atitudine poate reprezenta un semnal de alarma si faptul ca atat tu, cat si jumatatea ta trebuie sa analizati daca ati ramas impreuna doar din obisnuinta sau sentimentele voastre sunt autentice.


2. Munciti mult pentru relatia voastra?

Multe cupluri declara ca, pentru ca lucrurile sa functioneze asa cum trebuie intr-o relatie, sunt necesare eforturi sustinute. Total fals! Pentru relatiile nepotrivite se poate sa fie mult de munca, insa atunci cand ti-ai intalnit jumatatea, nu exista probleme de acest tip. In unele situatii se impune realizarea unor compromisuri, insa acestea nu ar trebui sa fie frecvente intr-o relatie functionala, de viitor.


3. Sunteti pe aceeasi lungime de unda?

"Contrariile se atrag", spune o vorba din popor. Se poate ca lucrurile sa functioneze pana la un punct in acest fel, dar nu inseamna ca doi parteneri cu caractere total opuse vor ajunge sa se casatoreasca. Sau daca pana la urma ajung sa faca acest pas, viata lor de cuplu risca sa fie dezamagitoare.

O poveste de iubire intre doua persoane complet diferite este posibila in filme, dar in realitate este nevoie ca viitorii soti sa aiba o viziune comuna asupra planurilor de viitor.


4. Te-ai gandit vreodata sa te desparti de partenerul tau?

Daca ti-au trecut prin minte astfel de ganduri, inseamna ca unele probleme exista in relatia voastra, iar voi nu sunteti convinsi ca sunteti destinati unul celuilalt. Gandeste-te daca esti dispus sa iti iei un angajament pe viata, in conditiile in care nu esti sigur ca ar trebui sa ramai pentru totdeauna langa perechea actuala.

Sursa foto: orangette.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare