Sex

#orgasm #sex #barbati #femei

Sunt barbatii buni la pat sau doar ne duc de nas?

Cat de buni se cred barbatii in pat? Mult mai buni decat sunt, arata cel mai complet studiu despre sexualitate realizat de cercetatorii de la Universitatea din Indiana.


85% dintre barbatii intervievati spun ca partenera lor a avut orgasm la ultimul contact sexual. Din pacate, numai 64% dintre femei spun ca au avut orgasm.

Lasand la o parte numarul barbatilor care au avut contact sexual cu alti barbati si pe cei care nu au spus adevarul, ramane insa adevarat faptul ca cei mai multi barbati se cred mai priceputi la sex decat este adevarat.

Motivele pentru care barbatii nu ar spune adevarul cand trebuie sa raspunda la aceasta intrebare, chiar si sub protectia anonimatului, tin de rolul social al barbatului si de stereotipurile care ataca "barbatia" oricui nu reuseste sa-si satisfaca partenera de fiecare data.

Totusi, femeile par sa-i lase pe barbati sa creada ca le satisfac desi acest lucru nu este adevarat intotdeauna. Castiga cineva atunci cand comunicarea este deficitara? Sexologii spun ca nu. Atunci cand femeile mimeaza orgasmul, le dau barbatilor o falsa incredere in capacitatea de a satisface o partenera, lucru ce ar putea dauna pe termen lung barbatului si tuturor femeilor cu care acesta va face sex.

Studiul, realizat pe un esantion reprezentativ de aproape 6.000 de adulti si adolescenti, a scos la iveala si alte lucruri interesante despre sexualitatea moderna.

Barbatii au orgasm de cele mai multe ori in timpul contactului sexual vaginal, in timp ce femeile au sanse mai mari de a avea orgasm atunci cand sexul include si contact oral si vaginal.

O alta descoperire este concluzia ca adultii care folosesc prezervative au acelasi nivel de excitare, placere si un orgasm la fel de intens ca cei care nu folosesc un prezervativ in timpul actului sexual.

Totusi, de ce 85% dintre barbati spun ca si-au satisfacut partenera, in timp ce numai 64% dintre femei s-au declarat satisfacute?

Multi barbati care cred ca sunt buni la pat pornesc de la premiza ca stiu foarte bine ce trebuie sa faca si orice sfat sau sugestie a partenerei devine o insulta.

 

De ce mimeaza femeile orgasmul?

 

Un chestionar realizat in 2004 in SUA arata faptul ca motivul cel mai invocat pentru mimarea unui orgasm este "pentru a-i face placere partenerului".

Alte motive importante recunoscute de multe femei includ "pentru a termina", "pentru a nu-i rani sentimentele", "pentru ca eram obosita" si "pentru ca sexul nu era satisfacator".

Psihologii spun ca mimarea orgasmului face parte din metodele prin care o femeie incurajeaza relatia pe care o doreste, in conditiile in care multe femei nu au orgasm la primul contact sexual cu un partener.

Alte femei nu reusesc sa aiba orgasm niciodata in timpul actului sexual, insa normele impuse de societate le fac sa minta pentru a avea o relatie sau o casnicie reusita alaturi de un barbat pe care il iubesc.

Atunci cand un barbat incearca foarte mult sa-i ofere un orgasm partenerei, aceasta considera ca efortul trebuie rasplatit, chiar daca efectul intarzie sa se produca.

O alta concluzie a cercetarii realizate la Universitatea din Indiana este ca o treime dintre femei au dureri in timpul contactului sexual, fata de numai 5% dintre barbati. Prezenta durerilor in timpul actului sexual este un alt motiv pentru care femeile aleg sa mimeze orgasmul, lucru care il face si pe barbat sa ejaculeze.

Daca cercetatorii nu au formulat sugestii despre cum se poate echilibra numarul de barbati care cred ca i-au oferit un orgasm partenerei cu cel al femeilor care chiar au avut orgasm, solutia ramane comunicarea.

Ofera-i partenerului tau sfaturile necesare pentru a te satisface cu adevarat, lucru care il va face sa fie mai implinit decat eforturile tale de a mima orgasmul.

 Esti singur, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare