Sex

#barbati #respect #evolutie #atractie sexuala #testosteron #amici

Studiu: Barbatii nu sunt atrasi sexual de sotiile prietenilor

Barbatii nu sunt atrasi din punct de vedere sexual de sotiile prietenilor lor, arata un studiu realizat de antropologii de la Universitatea Missouri (SUA) si publicat in revista "Human Nature". Desi fiecare dintre noi cunoaste cate o poveste in care un barbat s-a cuplat cu sotia celui mai bun prieten al sau, iata ca cercetarile tin sa demonteze mitul conform caruia reprezentantii sexului tare ravnesc la iubitele amicilor.

Lipsa atractiei fizice, cauzata de nivelul de testosteron

Testosteronul este principalul hormon masculin, responsabil atat pentru mentinerea unei vieti sexuale de calitate, cat si pentru perpetuarea speciei. Atunci cand un barbat observa o femeie care ii place din punct de vedere fizic si cu care considera ca ar putea intretine relatii sexuale, nivelul de testosteron din organism creste vertiginos. Atunci cand barbatul nu este atras de o femeie, nivelul de testosteron scade, iar atractia fizica in ceea ce-l priveste pe reprezentantul sexului masculin este zero.

Exact aceasta este si teoria antropologului Mark Flinn, de la Universitatea Missouri, care a realizat studiul. In urma unei cercetari, el a ajuns la concluzia ca barbatii au o aversiune naturala contra adulterului cu sotiile prietenilor lor, adica din start nu concep sa le considere potentiale partenere de sex.

"Desi barbatii au multe sanse sa comunice cu partenerele prietenilor lor, propunerile de adulter sunt relativ rare", a declarat Mark Flinn.

Aversiunea contra adulterului, semn de respect

Antropologul sustine ca nivelul de testosteron al unui barbat scade atunci cand acesta se afla in preajma sotiei sau iubitei unui amic, ceea ce inseamna ca aversiunea lui contra unui posibil adulter poate fi considera ca un semn de respect.

De altfel, Mark Flinn considera ca respectul intr-un grup contribuie la mentinerea unor relatii stabile bune intre prieteni si partenerele lor. Mai departe, acest comportament al barbatului este privit ca o evolutie sociala, care ar putea fi folosita si pentru rezolvarea unor probleme globale.

"Acelasi mecanism psihologic care le permite satenilor sa locuiasca intr-un sat si sa coopereze poate permite si unor institutii precum NATO sau Uniunea Europeana sa-si coordoneze eforturile in rezolvarea unor probleme comune", a mai spus Mark Flinn.

Sursa foto: corbisimages.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii